|
Recept na Škvarkové placičky s kysaným zelím
Recept na Škvarkové placičky s kysaným zelím je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Škvarkové placičky s kysaným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1 kostka droždí, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 větší vejce nebo 2 malá, 150 ml vlažného mléka, 2 lžíce krystal. cukru, 1 malá lžička soli, 80 g Hery, 1 lžíce oleje, 200 g škvarků, 1/2 pytlíku kysaného zelí (důkladně vymačkaného a na drobno pokrájeného), 1 vejce na potření, kmín a hrubá sůl na posyp.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkové placičky s kysaným zelím
Recept na Škvarkové placičky s kysaným zelím: Do domácí pekárny nalijeme rozpuštěnou Heru, olej, vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a vše zasypeme moukou. Doprostřed uděláme důlek a do něj rozdobíme kostku droždí. Do jednoho rohu nasypeme cukr a do protilehlého sůl. Zapneme program na těsto (kynutí). Během míchání těsta (asi v půlce, některé pekárny mají program, který ohlásí pípnutím, že se mají přidat další suroviny) přidáme nadrobno nakrájené škvarky a pokrájené zelí. Těsto necháme opět míchat a následně vykynout. Vykynuté těsto dáme na moukou poprášený vál, válečkem vyválíme plát a kulatým vykrajovátkem vykrajujeme placičky, které můžeme ještě "rozplácnout" pomocí mřížky na bramborový salát. Placičky klademe na plech s peč. papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Poznámka k receptu na Škvarkové placičky s kysaným zelím: Recept jsem objevila na mimibazaru a tímto děkuji paní Monice za báječné placičky. Z tohoto množství jsem měla skoro 80 placiček o průměru 5 cm, na oslavě se po nich jen zaprášilo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkové placičky s kysaným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hodně :-)
- Datum vložení: 26.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Těsto: 1 kostka droždí, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 větší vejce nebo 2 malá, 150 ml vlažného mléka, 2 lžíce krystal. cukru, 1 malá lžička soli, 80 g Hery, 1 lžíce oleje, 200 g škvarků, 1/2 pytlíku kysaného zelí (důkladně vymačkaného a na drobno pokrájeného), 1 vejce na potření, kmín a hrubá sůl na posyp
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkové placičky s kysaným zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkové placičky s kysaným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkové placičky s kysaným zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|