|
Recept na Škvarkové pagáče trochu jinak
Recept na Škvarkové pagáče trochu jinak je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Škvarkové pagáče trochu jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g múka polohrubá 100 g celozrnná ražná 1 KL cukru 30 g droždie čerstvé cca 200-250 ml mlieka 150 g biely jogurt 3 PL biele víno 2 KL soli ďalej 200 g mleté škvarky a soľ podľa chuti 1/2 kl pepř - nie je podmienkou 2 PL mäkké sádlo - bravčová masť na potretie 1 vajce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkové pagáče trochu jinak
Recept na Škvarkové pagáče trochu jinak: Najprv si dáme oživiť droždie asi do 100 ml vlažného mlieka a cukru. Zmiešame múky, zamiešame soľ, pridáme jogurt, víno, vzkypené droždie. Postupne pridávame mlieko podľa potreby, vypracujeme relatívne tuhé cesto, necháme kysnúť asi hodinu. (Cesto ochutnáme, má byť výrazne slané. Neslané pagáče nie sú chutné.) Potom vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme mletými škvarkami, ktoré sme výrazne osolili, môžeme do nich zamiešať aj čierne korenie. Natreté cesto preložíme - na tretiny, pozri foto, potom na poly. Necháme prikryté stáť cca 30 minút (ja zvyknem nechať priklopené veľkou misou, v ktorej miesim). Znovu vyvaľkáme na 1 cm, potrieme 2 PL zmäknutého sádla. Znovu prekladáme a necháme znovu stáť 30 min. prikryté. Potom vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm, nožom spravíme mriežku, vykrajujeme pagáče okrúhle - klasický tvar, alebo nožom na štvorce. Ukladáme na peč. papier, alebo fóliu, necháme neprikryté asi 20 min. kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200 stupňov asi 15 minút, nepečieme príliš dlho, aby sa nevysušovali.
Poznámka k receptu na Škvarkové pagáče trochu jinak: Obyčajne pagáče pečiem pri rôznych akciách, v rámci pohostenia k vínu, alebo aj k sýtej polievke (boršč, kapustnica a pod.).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkové pagáče trochu jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 27.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 600 g múka polohrubá 100 g celozrnná ražná 1 KL cukru 30 g droždie čerstvé cca 200-250 ml mlieka 150 g biely jogurt 3 PL biele víno 2 KL soli ďalej 200 g mleté škvarky a soľ podľa chuti 1/2 kl pepř - nie je podmienkou 2 PL mäkké sádlo - bravčová masť na potretie 1 vajce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkové pagáče trochu jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkové pagáče trochu jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkové pagáče trochu jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|