|
Recept na Škubánky
Recept na Škubánky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Škubánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Brambory (na osminky oškrábané brambory nakrájené, aby byl vrchovatý litrový hrnec-slouží jako míra), hrubá mouka, polohrubá mouka, hladká mouka, NEsolená voda!!!!! sádlo..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škubánky
Recept na Škubánky: 1.- Nakrájené brambory z litrového hrnce přesypeme do velkého (aby se později lépe šťouchaly) s NEsolenou vodou, aby nad brambory bylo cca 2cm vody a dáme vařit. 2.- Do hrnce, kde jsme odměřili brambory, nasypeme postupně vrstvu 1/3 -Hrubou mouku, vrstvu 1/3 -Polohrubou a vrstvu 1/3 hladkou. 3.- Jsou-li brambory vařené, slijeme případně vodu tak, aby byly brambory pouze s vodou v rovině a nasypeme mouku z litrového hrnce-(tím je na bramborech mouka hladká, nad ní polohrubá a navrchu hrubá). 4.- Obrácenou měchačkou provedeme několik vpichů zkrz, až na dno, přikryjeme pokličkou a necháme propařit (pozvolna) aby se to nespálilo. Přichytne se, ale nespálí. Později se bez problémů odmočí. Posléze (horké) rozšťoucháme a vyklopíme na tužší větší igelit dobře omaštěný sádlem, ve kterém takovým převalováním a hnětením uděláme hedvábné těsto. Utvoříme válec ze kterého oddělujeme šišky a ty pak posypeme mákem s cukrem a polijeme máslem. Můžeme také okamžitě dělat placičky, které opékáme na pánvičce nebo ve friťáku a nebo do těsta zabalit salám a také opéci. Jí se s něčím kyselým.
Poznámka k receptu na Škubánky: Je z této várky toho dost a tak co se nespotřebuje, zabalíme ve tvaru válečku do mikrotenu a několik dní lze uchovat v chladničce a pak podle potřeby využijeme opět na šišky, placky, krokety a pod. Zdá se to složité, ale není. Je to na zkušenosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škubánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 03.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Brambory (na osminky oškrábané brambory nakrájené, aby byl vrchovatý litrový hrnec-slouží jako míra), hrubá mouka, polohrubá mouka, hladká mouka, NEsolená voda!!!!! sádlo.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škubánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škubánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škubánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|