|
Recept na Skořicové suky
Recept na Skořicové suky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády.
K přípravě Skořicové suky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 300-350 g hladké mouky 300-350 g polohrubé mouky 1 balíček sušeného droždí (7 g) 240 ml mléka 75 g másla 66 g cukru krupice Špetka soli 3 větší vejce Náplň: 100 g třtinového cukru 80 g cukr moučka 1 balíček skořicového cukru 45 g polohrubé mouky 2 lžíce skořice 113 g másla Smetana (nebo mléko) Poleva: 50 g cukr moučka 1-2 lžíce smetany/mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Skořicové suky
Recept na Skořicové suky: Těsto: Odvážíme si 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, přidáme sušené droždí a vše dobře promícháme. V hrnci si ohřejeme mléko s cukem, solí a máslem na kostičky. Zahříváme tak dlouho, aby bylo máslo skoro rozpuštěné, ale ne úplně a mléko na dotek teplé. Mixér dáme na nejmenší rychlost a pomalu přilíváme mléčnou směs. Vejce přidáváme jedno po druhém a po každém z nich chvíli mícháme. Nastavíme mixér na nejvyšší otáčky a mícháme 3 minuty v kuse. Nastavíme si hnětací nástavec, odvážíme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, dobře promícháme. Postupně přisypáváme tolik mouky, až těsto nebude lepkavé. Výsledné těsto by mělo být jemné, pružné, ale nelepit se na prsty. Uděláme z něj kouli a necháme kynout na teplém místě. Náplň: Smícháme cukr, mouku a skořici a přidáme hodně studené máslo nakrájené na kostičky. Vše prsty dobře promneme. Když je těsto dvakrát větší, propíchnemeho prsty a necháme odejít vzduch. Rozválíme pravidelný obdélník, Rozetřeme náplň na těsto. Jeden z okrajů potřeme lehce smetanou (mlékem). Z druhé strany začneme rolovat těsto a na konci ho dobře spojme. Hotovou roládu rozřízneme na 8 stejných dílů a vyskládáme suky do vymazaného plechu. Potřeme smetanou (mlékem) a necháme přikryté ještě jednou kynout v pokojové teplotě 35-50 minut. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Až suky zase trochu nakynou, znovu je potřeme smetanou (mlékem) a dáme do trouby, o jeden rošt níž, než doprostřed. Pečeme 25-30 minut, až jsou hnědé. Když strčíme párátko doprostřed suku, musí vyjít ven čisté. Po vytažení je naposledy potřeme smetanou (mlékem),necháme je trochu vychladnout. Poleva: (není nutná) Do misky si dáme trochu moučkového cukru a přidáme jednu lžíci smetany, nebo mléka a mícháme. Přidáme tolik smetany, až vznikne lehce táhlá řídká konzistence a poléváme suky.
Poznámka k receptu na Skořicové suky: Podrobnější postup s obrázky a další recepty najdete zde: http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/skoricove-s...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skořicové suky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nigge (Veronika Pořízková)
- Datum vložení: 29.12.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: 300-350 g hladké mouky 300-350 g polohrubé mouky 1 balíček sušeného droždí (7 g) 240 ml mléka 75 g másla 66 g cukru krupice Špetka soli 3 větší vejce Náplň: 100 g třtinového cukru 80 g cukr moučka 1 balíček skořicového cukru 45 g polohrubé mouky 2 lžíce skořice 113 g másla Smetana (nebo mléko) Poleva: 50 g cukr moučka 1-2 lžíce smetany/mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skořicové suky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skořicové suky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skořicové suky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|