|
Recept na Skořicové mini-záviny
Recept na Skořicové mini-záviny je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády.
K přípravě Skořicové mini-záviny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omládek: 100 ml vlažné vody, 1/2 kostky kvasnic 120 g hladké mouky 1 kostka cukru 2 KL medu těsto: 100 ml mléka 90 g tuku 100 g cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 1/2 vajíčka (dle chuti troška citronové kůry) Náplň: cukr + skořice + vanilkový cukr - smíchat dohromady cca 1 hrst mletých piškotů cca 1 hrst nahrubo mletých ořechů cca 50 g másla - rozpustit 1/2 vajíčka na potření + cca 5 PL rozpušť. másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Skořicové mini-záviny
Recept na Skořicové mini-záviny: První si uděláme omládek: Ve vodě rozmícháme med a cukr, přidáme rozdrobené kvasnice a mouku, promícháme. necháme na teplém místě vzejít tak cca 20-30 minut. V jiné misce zatím smícháme mouku s cukrem, špetkou soli. Poté přilijmeme rozpuštěný tuk, vykynutý omládek, vajíčko a mléko. Promícháme, vypracujeme těsto, které necháme opět na teplém místě kynout cca 2 hodinky. Vykynuté těsto rozválíme na 2 pláty, které potřeme máslem, posypeme piškotami a ořechy a cukrovou směsí. Zavineme jako roládu, nakrájíme na menší kousky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme máslem a vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180° dozlatova.
Poznámka k receptu na Skořicové mini-záviny: Velkou inspirací mi byl recept http://www.toprecepty.cz/recept/15569-svycarky/ - jen jsem si ho trochu upravila podle dostupnějších surovin ... tak ho sem přidávám, ale samozřejmě musím zmínit inspiraci!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skořicové mini-záviny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 02.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády
- Suroviny: Omládek: 100 ml vlažné vody, 1/2 kostky kvasnic 120 g hladké mouky 1 kostka cukru 2 KL medu těsto: 100 ml mléka 90 g tuku 100 g cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 200 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 1/2 vajíčka (dle chuti troška citronové kůry) Náplň: cukr + skořice + vanilkový cukr - smíchat dohromady cca 1 hrst mletých piškotů cca 1 hrst nahrubo mletých ořechů cca 50 g másla - rozpustit 1/2 vajíčka na potření + cca 5 PL rozpušť. másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skořicové mini-záviny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skořicové mini-záviny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skořicové mini-záviny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|