|
Recept na Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory
Recept na Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g mletého hovězího masa 500 g brambor 1 červená cibule 1 lžička mletého chilli 1 lžička mletého nového koření 1 lžička mletého kmínu 300 ml vývaru olej sůl zakysaná smetana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory
Recept na Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova. (mám vyzkoušené, že pro tento způsob přípravy je žádoucí brambory nezbavovat škrobu - budou za 12-13 minut měkké a dozlava upečené - viz foto). Na posledních pět minut můžeme přikrýt pokličkou, rychleji změknou. Vyjmeme je děrovanou sběračkou a odložíme na papírovou utěrku. Brambory osolíme teprve v procesu chladnutí. Z pánve odstraníme přebytečný olej a osmažíme červenou cibuli, nakrájenou na proužky. Přidáme koření, necháme pouze rozvonět, aby se nepřipálilo, a vložíme maso. Opékáme dohněda a oddělujeme kousky od sebe. Zalijeme vývarem, ztlumíme teplotu a dusíme, dokud se tekutina nevstřebá. Na závěr dosolíme, dochutíme, přidáme opečené brambory a společně prohřejeme. Můžeme přidat nasekaný čerstvý kopr. Podáváme se lžící zakysané smetany.
Poznámka k receptu na Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory: Upraveno podle časopisu Apetit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 27.11.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 300 g mletého hovězího masa 500 g brambor 1 červená cibule 1 lžička mletého chilli 1 lžička mletého nového koření 1 lžička mletého kmínu 300 ml vývaru olej sůl zakysaná smetana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skandinávský pekáček s mletým masem a pečenými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|