|
Recept na Sezamové špičky
Recept na Sezamové špičky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Sezamové špičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na poliš: 140 g vlažné vody, necelá lžička sladěnky, 100 g hladké mouky, 12 g droždí Dále 150 g vody 25 g oleje 1,5-2 lžičky soli 20 g Solamylu 40 g žitné chlebové mouky 360 g hladké mouky sezam - na obalení před pečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sezamové špičky
Recept na Sezamové špičky: Suroviny na poliš spíš vyšleháme než umícháme - dostane se do něj víc kvasinkám potřebného vzduchu - a zakryté necháme v teple 2 hodiny pracovat. K hotovému poliši přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí ho můžeme i dvakrát přetužit. Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílů, z každého uděláme bulku a necháme 10-15 minut odpočinout. Pak bulky válením upravíme do špiček (samozřejmě, že se dají udělat téměř jakékoliv tvary, mě napadly tyto špičky ), které před uložením na plech "oblečeme" do sezamu: Můžete zkusit vodou pomazat svrchu i z boků štětcem, ale já jsem si ji nalila mělce do hlubokého talíře, vložila malou čistou utěrku a když vodou bohatě nasákla, špičky jsem po ní poválela. Jde to výborně, špičky jsou přiměřeně mokré a nekloužou mi ve vodě tak, jako když tam utěrka není. Takto mokré špičky jsem oválela v misce se sezamem a uložila na plech nakynout. Pekla jsem je pak ve vyhřáté troubě (210-220°C) asi 20 minut.
Poznámka k receptu na Sezamové špičky: Špičky jsou křupavé, sezamový kožíšek na nich drží dobře, a to málo, co na talíři přece jen opadalo, jsme sezobali bříšky prstů... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky... POLIŠ: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... .
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sezamové špičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 04.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: na poliš: 140 g vlažné vody, necelá lžička sladěnky, 100 g hladké mouky, 12 g droždí Dále 150 g vody 25 g oleje 1,5-2 lžičky soli 20 g Solamylu 40 g žitné chlebové mouky 360 g hladké mouky sezam - na obalení před pečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sezamové špičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sezamové špičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sezamové špičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|