|
Recept na Semlor
Recept na Semlor je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Semlor budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 dcl mléka, smetana ke šlehání, 1 dcl cukru krupice, cukr moučka, 1 l hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g másla, 50 g droždí, mandelmassa, 2 vejce, 1 lžička kardamon , 1/2 lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Semlor
Recept na Semlor: Z droždí, trochy cukru a teplého mléka připravíme kvásek, zakryjeme hrneček talířkem. Necháme cca 15 min vykynout. Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme v ní sůl, kardamon, kypřící prášek a cukr. Ve zbylém teplém mléce rozpustíme máslo a rozkvedláme 1 vejce. Vykynutý kvásek přidáme do mísy, postupně přiléváme mléko-směs a zapracováváme, až bude těsto pěkně hladké, lestklé a ne příliš lepivé. Uprostřed mísy se vytvoří bochan. Těsto necháme pod utěrkou 1/2 hodiny nakynout. Těsto vyjmeme z mísy a na pomoučeném válu prohněteme. Rozdělíme na 14 dílků. Z každého vytvoříme bochánek a klademe jej na pečící papír na plechu. Bochánky překryjeme utěrkou a necháme odpočinout další 1/2 hodinu. Po vykynutí je potřeme druhým rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 225-250°C pečeme 8 až 10 minut. Necháme vystydnout. Bochánkům odřízneme čepičku. Vydloubneme kousek vnitřku, podle chuti k těstu přidáme Mandelmassu a zjemníme trochou mléka. Vzniklou směsí naplníme semlor. Ušleháme smetanu, na vrstvu náplně dáme asi 1/2 dcl šlehačky a přiklopíme čepičkou. Poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Semlor: Při teplotě 235°C se nám bochánky zespoda trochu moc upekly. Doporučujeme tedy klidně teplotu 200°C.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Semlor, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.zarovi.cz
- Datum vložení: 15.07.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 3 dcl mléka, smetana ke šlehání, 1 dcl cukru krupice, cukr moučka, 1 l hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g másla, 50 g droždí, mandelmassa, 2 vejce, 1 lžička kardamon , 1/2 lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na semlor,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Semlor - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Semlor
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|