Recept na Semifreda II.
Recept na Semifreda II. je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Semifreda II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 6 vajec 180 g cukru krupice 160 g polohrubé mouky 20 g kakaa 3 lžíce oleje Krém jahodový: 500 ml šlehačky 150 g jahodového ztužovače šlehačky 150 ml vody Krém banánový: 500 ml šlehačky 100 g Zeesan banánový 125 ml vody 250 ml šlehačky na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Semifreda II.
Recept na Semifreda II.: Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husta, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení. Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 ks semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem. Stěrkou krém zarovnáme. Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda. Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie. Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon. Banánový krém: Banánový Zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody. Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme Zeesan a společně došleháme do tuha.
Poznámka k receptu na Semifreda II.: Formy na semifreda jsem si objednala u Fialy http://www.fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/formy_skupinove_plastove/formy_skupin_na_dezerty_cca_7cm Ztužovače šlehačky si objednávám http://obchod.urybicky.cz/products-page/suroviny/lehaka-ztuovae/ Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno mobilem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Semifreda II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zdenicka00 (Zdeňka)
- Datum vložení: 29.03.2011
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: Piškot: 6 vajec 180 g cukru krupice 160 g polohrubé mouky 20 g kakaa 3 lžíce oleje Krém jahodový: 500 ml šlehačky 150 g jahodového ztužovače šlehačky 150 ml vody Krém banánový: 500 ml šlehačky 100 g Zeesan banánový 125 ml vody 250 ml šlehačky na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na semifreda ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Semifreda II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Semifreda II.
|
|