|
Recept na Semifreda
Recept na Semifreda je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy.
K přípravě Semifreda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce 160 g cukru krupice 150 g hl. mouky 10 g kakaa krém:250 ml šlehačky, 100g jogurtového zeesanu, 100ml vody, 1 vanilkový cukr šlehačka a ovoce na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Semifreda
Recept na Semifreda: nejprve si připravíme piškotový plát: vyšleháme bílky s cukrem do tuha (že je sníh vyšlehaný poznáme podle toho, že se nám po zvednutí šlehacích metliček udělají špičky, které nespadnou), žloutky vyšleháme s olejem do světlé pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sníh z bílků a cukru. Opatrně vše pro mícháme a nalejeme na menší plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby, já pekla na 180°C cca 15 minut. Než se nám upeče těsto, připravíme si krém: šlehačku vyšleháme s van. cukrem do konzistence jogurtu, zeesan smícháme s vodou ( nebo ovocnou šťávou, ale nedoporučuji, je to pak moc sladké), zeesanovou směs přimícháme do šlehačky a vyšleháme dotuha. Uložíme na cca hodinu do lednice. Až nám zchladne upečený korpus, vyndáme ho opatrně z plechu, sloupneme pečící papír a vrátíme znovu na plech s čistým papírem, ale plát položíme na plech naopak, tzn. spodkem nahoru:-). Natřeme rovnoměrně krémem a vykrajujeme tvary, hotové zákusky zdobíme dle fantazie.
Poznámka k receptu na Semifreda: Recept jsem si půjčila z maminčiných receptů, trošku si ho upravila, snad nevadí... Jinak co se zeesanu týče, jedná se o ztužovač šlehačky, dá se sehnat na internetu a cena je cca 100Kč/ 0,5 kg. Je to perfektní věc, úplně to změní chuť šlehačky a hlavně i konzistenci, vytvoří to jakoby pěnu. Nejprve jsem zeesan nechtěla kupovat a paní Lenka( z maminčiných receptů) mi poradila, že můžu použít třeba jen jogurt, ale myslím, že je lepší zainvestovat do zeesanu:-) A ještě jedna rada ohledně formiček- vyplatí se také koupit na internetu speciální formičky na semifreda- mají vyšší okraje, takže se zákusky lépe vypichují. Zatím jsem je tedy nenašla v normálních obchodech a to jsem proběhala celou Olomouc...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Semifreda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ryshla (Tereza)
- Datum vložení: 18.01.2011
- Počet porcí: cca 35 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy
- Suroviny: 4 vejce 160 g cukru krupice 150 g hl. mouky 10 g kakaa krém:250 ml šlehačky, 100g jogurtového zeesanu, 100ml vody, 1 vanilkový cukr šlehačka a ovoce na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na semifreda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Semifreda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Semifreda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|