|
Recept na Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
Recept na Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsní řízky 8 brambor 300-400 g žampionů 1 pórek vývar máslo hladká mouka drcený kmín granulovaný česnek pepř sůl ocet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
Recept na Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem: Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky. V kastrolu rozehřejeme asi 2 lžíce másla a opečeme na něm maso. Jakmile bude zlatavé, přidáme žampiony a podusíme je s masem. Zasypeme cca dvěmi lžícemi mouky, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme, dokud nebudou měkké. Asi za pět minut přidáme kolečka pórku. Hotový pokrm dochutíme lžičkou octa, solí a pepřem, případně houbovým kořením. Hustotu upravíme přidáním vývaru nebo naopak jíšky.
Poznámka k receptu na Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem: Jsem ráda, že se recept líbí; je to takové syté jídlo do chladného počasí. Kdo má rád a "něco" by mu v kotlíku chybělo, je docela dobré do porce rozemnout špetku sušené majoránky, nebo přihodit na másle orestovaný nasekaný česnek, případně trochu maggi. Ale mně se líbí ta jemná chuť - a z pokrmu se při podávání musí kouřit... Díky za bodíčky, vážím si jich.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 27.02.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsní řízky 8 brambor 300-400 g žampionů 1 pórek vývar máslo hladká mouka drcený kmín granulovaný česnek pepř sůl ocet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na selský kotlík se žampiony a kuřecím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|