|
Recept na Sele-knedlo-zelo
Recept na Sele-knedlo-zelo je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Sele-knedlo-zelo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové plece ze selete (vč.kůže) 1 sáček kořenící směsi „Vepřová pečeně“(Avokádo) olej,sůl,kmín,sádlo 1 sáček kysaného zelí, 1 brambora, 2 cibule, 1 jablko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sele-knedlo-zelo
Recept na Sele-knedlo-zelo: Plec ze selete potřeme směsí kořenící směsi, kterou si rozmícháme s troškou oleje. Necháme chvilku odležet cca 3 hodiny. Po naložení masa plec smotáme a převážeme, tak aby nám vznikl úhledný válec. Potřeme maso i z vnější strany a prudce po celém obvodě opečeme na pánvi do zlaté barvy. Následně přendáme do pekáče a přikryté a podlité troškou vody pečeme společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Lehce podlijeme vodou a pekáč přiklopíme víkem. Při střední teplotě pečeme přikryté cca 1,5 hodiny – dokud není maso krásně měkké a to včetně kůže. Maso zbavíme po upečení ovázání nití a naporcujeme na cca 1 – 1,5 cm silné plátky. Zelí si připravíme tak, že do hrnce si dáme dvě polévkové lžíce sádla, na kterém opečeme na jemno nakrájenou cibuli, ke které po opečení přidáme překrájené kysané zelí. Lehce orestujeme a přidáme za účelem zahuštění na jemno nastrouhané jablko a syrovou bramboru. Necháme provařit do měkka a po uvaření a zahuštění pomocí strouhaného jablka a brambory dochutíme solí, cukrem a kmínem. Zcela vynecháme zahuštění moukou – jablko a brambora zcela splní svůj zahušťovací účel. Podáváme s knedlíkem a necháme si chutnat.
Poznámka k receptu na Sele-knedlo-zelo: Stojím za Srettkou Ale recept je opravdu mňamkózní+Zelí někdy připravuji také takto,jen ho ještě propláchnu před dušením vodou-nám ty kyselinky nedělají moc dobře A fotky...prostě prudce jedlé
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sele-knedlo-zelo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 15.06.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové plece ze selete (vč.kůže) 1 sáček kořenící směsi „Vepřová pečeně“(Avokádo) olej,sůl,kmín,sádlo 1 sáček kysaného zelí, 1 brambora, 2 cibule, 1 jablko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sele-knedlo-zelo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sele-knedlo-zelo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sele-knedlo-zelo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|