|
Recept na Sekaná v rýžové postýlce
Recept na Sekaná v rýžové postýlce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná v rýžové postýlce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Sekaná : 500 g mletého mäsa, 4 lyžice ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 lyžička mletej papriky, 1 lyžička kari, 1 žĺtok Ryža : 200 g guľatozrnnej ryže, 0,5 l mlieka, 1 bielok, soľ Obloženie : biela časť póru, 2 papriky, 4 paradajky ( môžu byť aj sterilizované ), 2 mrkvy, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná v rýžové postýlce
Recept na Sekaná v rýžové postýlce: Ryžu uvaríme v osolenom mlieku do hustej kaše. Ešte do teplej ryžovej kaše vmiešame sneh z bielka. Mäso zmiešame s vločkami, žĺtkom, soľou, paprikou, čiernym korením, kari a prelisovaným cesnakom. Vytvarujeme z neho šišku. Na olejom vymazaný pekáč dáme tenkú vrstvu ryže ( len na veľkosť mäsa ), položíme na ňu mäsovú šišku a zvyšnou ryžou obalíme. Podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme zakryté v rúre pri 180°C 40 minút ( ak treba, podlejeme ). Potom pekáč vyberieme, mäso obložíme na kolieska narezaným pórom, paprikou, paradajkami, na hranolčeky narezanou mrkvou ( kto chce, môže nastrúhať ), podlejeme dostatočným množstvom vývaru ( aby bola šťava ), osolíme, okoreníme zeleninu a pečieme v rúre ďalších 15 minút. Upečené mäso vyberieme, narežeme a podávame s výpekom so zeleninou.
Poznámka k receptu na Sekaná v rýžové postýlce: Obaliť sekanú ryžou nie je môj nápad. Manžel mi to kedysi uložil do PC spolu s inými receptami a teraz nezistím, odkiaľ to zobral. Ale ochutenie sekanej a obloženie som si upravila sama.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná v rýžové postýlce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 31.03.2014
- Počet porcí: 6 a více
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Sekaná : 500 g mletého mäsa, 4 lyžice ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 lyžička mletej papriky, 1 lyžička kari, 1 žĺtok Ryža : 200 g guľatozrnnej ryže, 0,5 l mlieka, 1 bielok, soľ Obloženie : biela časť póru, 2 papriky, 4 paradajky ( môžu byť aj sterilizované ), 2 mrkvy, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná v rýžové postýlce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná v rýžové postýlce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná v rýžové postýlce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|