|
Recept na Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní
Recept na Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 gramů mletého masa 400 gramů mletého krůtího masa 2 malé cibule 2 vejce 1 lžička Harisy – paprikového krému 1 sáček zeleniny /Mexická směs/ 150 gramů másla pepř čerstvý 100 gramů sýra niva nebo /libovolný sýr tavený i strouhaný/ 100 gramů strouhanky kmín, sladká červená paprika Náplň : 100 gramů sýra Niva nebo 2 tavené sýry s nivou 100 gramů másla 60 gramů strouhanky 2 vejce 150 ml mléka petrželka pažitka, libeček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní
Recept na Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní: 1/Maso mleté - /hovězí nebo vepřové/promícháme s 2 vejci, strouhankou, cibulkou, česnekem, harisou,kořením a mexickou zeleninkou. Vypracujeme si hmotu, kterou si přeneseme na vál, posypaný strouhankou nebo moukou. 2/Tuto hmotu rukou rozprostřeme a pak na ní dáme další vrstvu umletého krůtího masa, které pkaj iž pouze prosolíme a opepříme /viz obrázek/. 3/V misce si utřeme máslo, nadrcené bylinky a do této směsi přidáme pak nastrouhanou nivu, nebo tavený sýr s nivou, nebo jiný sýr, jako lučina nebo strouhaný uzený sýr. Přidáme vejce, strouhanku, mléko a pepř. 4/Vše dobře promícháme a pak opatrně položíme tuto bylinkovo sýrovou směs na krůtí maso a vše pak za stlačování k sobě a zarolujeme mokrou rukou, pak spojíme a uděláme si velkou sekanou - šišku - z těchto vrstev. Potřeme vše bílkem, posypeme kmínem, červenou paprikou a vložíme na plech s trochou vody a olejem. Pečeme za stálého podlévání za teploty 180 stupnů po dobu cca 1 hodiny. Prvních 20 minut pečeme s alobalem. Pak již bez něj.
Poznámka k receptu na Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní: Poprvé jsem si tento postup dle fantazie zkusila a bylo to moc prima i chutí i jak vypadala sekaná jinak. Podávala jsem ji s jednoduchým rychlým domácím bramborovým salátem z brambor, cibule, oleje a zálivky, soli a pepře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 16.08.2011
- Počet porcí: 10 - 12 porcí- velká šiška masa
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 gramů mletého masa 400 gramů mletého krůtího masa 2 malé cibule 2 vejce 1 lžička Harisy – paprikového krému 1 sáček zeleniny /Mexická směs/ 150 gramů másla pepř čerstvý 100 gramů sýra niva nebo /libovolný sýr tavený i strouhaný/ 100 gramů strouhanky kmín, sladká červená paprika Náplň : 100 gramů sýra Niva nebo 2 tavené sýry s nivou 100 gramů másla 60 gramů strouhanky 2 vejce 150 ml mléka petrželka pažitka, libeček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná se zeleninou a bylinkovo-sýrovou nápní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|