|
Recept na Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Recept na Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta) je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Recept na Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta): Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené. Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny. Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160°C , pak zvýšíme na 20 min na 200 °C, až slanina na povrchu zčervená.
Poznámka k receptu na Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta): Forma není vyložená alobalem. Je to speciální pečící papír na jedné straně černý a na druhé stříbrný. Zkracuje dobu pečení až o 30 %, nějak jsem na to zapomněla a upekla až moc. Nedovedla jsem si představit sekanou jen z hovězího masa a velmi příjemně mě to překvapilo. Není suchá, díky pečícímu papíru nevyteče a zůstane uvnitř všechna šťáva. Upravený recept z pořadu TV "S Italem v kuchyni" Originál můžete porovnat http://www.italemvkuchyni.cz/s-italem-v-kuchyni-2-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 22.03.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 350 g mletého hovězího masa, 2 starší rohlíky, 1 dl mléka, 1 cibule, 50 g mortadely (já dala šunkový salám), 1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony), 2 vejce, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžička majoránky, sůl Na obložení: 100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná podle itala (polpettone con pancetta),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|