|
Recept na Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou
Recept na Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g mletého masa mix/vepřové a krůtí 200 g Eidamu 100 ml smetany na vaření/10% 2 lžíce Vegety/Podravky,nebo jiného dochucovadla 4 starší rohlíky 1 masitá masitá paprika 4 sladkokyselé okurky 1 cibule 4 stroužky česneku,nebo 1 lžíce sušeného mletého podle potřeby strouhanku na případné zahuštění 1 rozšlehané vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou
Recept na Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou: Rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do velké mísy, zasypeme dochucovadlem a zalijeme smetanou. Rukou trochu utlačíme a necháme smetanu vsáknout. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Cibuli, papriku a okurky nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a vše společně s mletým masem přidáme k rohlíkům. Nejlépe rukou důkladně promícháme a necháme hodinu uležet. Poté znova promícháme, bude-li se nám směs zdát málo hustá, přidáme trochu strouhanky a opět promícháme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 2šišky, dáme do pekáčku s malým množstvím vody a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon(mám plynovou)pečeme 10minut. Poté výkon trouby snížíme na polovinu a pečeme 35-40minut, podle tloušťky šišek. Během pečení průběžně přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby malinko podléváme horkou vodou. Podáváme s různě upravenými bramborami. Hodí se i po studenu s okurkou, nebo se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou: Všem děkuji za milé komentáře i hodnocení Angel 666:ty okurky dávám do různých sekaček celkem často,mají takovou příjemnou chuť planeta:u nás také hlavně s bramborkaší,líp to pak klouže do krku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 800 g mletého masa mix/vepřové a krůtí 200 g Eidamu 100 ml smetany na vaření/10% 2 lžíce Vegety/Podravky,nebo jiného dochucovadla 4 starší rohlíky 1 masitá masitá paprika 4 sladkokyselé okurky 1 cibule 4 stroužky česneku,nebo 1 lžíce sušeného mletého podle potřeby strouhanku na případné zahuštění 1 rozšlehané vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná po sté-se smetanou,sýrem a zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|