|
Recept na Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině
Recept na Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mletého masa (mix hovězího a vepřového) 1 vejce ½ cibule nakrájené na jemno 1 KL sušeného česneku (možno i 2 čerstvé stroužky, prolisované) 1 KL sladké papriky Špetka pepře, špetička soli (opravdu málo, náplň je slaná) Majoránka dle chuti – já dala asi 1 PL Strouhanka na zahuštění masa – množství dle potřeby 100 g Vahalovy slaniny nakrájené na větší čtverce 2 vejce ½ cibule nakrájené nadrobno 200 g Nivy nakrájené na plátky ne příliš silné.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině
Recept na Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině: Nejprve v míse smícháme ingredience uvedené shora až po strouhanku. Měla by vzniknout nepříliš hutná hmota, která by se špatně balila, ale ani moc řídká, nedala by se zabalit, podobat by se měla modelíně. Na pánvi rozškvaříme slaninu, jen co zrůžoví, vsypeme cibuli a smažíme do křupava, pak rozklepneme vejce a usmažíme. Pánev odložíme na vychladnutí – nemusí úplně do studena, ale vlažná směs se už použije. Určitě nesolte. Mezitím si směs dáme na vhodnou podložku, já použila plastové prkénko ve velikosti pekáčku. K podložce si připravíme misku se studenou vodou a směs masa uhlazujeme rukama tak, aby vznikla placka o výši asi 1 cm, ruce si namáčíme ve vodě, neboť tak se výborně s masem pracuje. Občas ho nadzvedneme od podložky, aby pevně nepřilnulo. Pak na placku poklademe od našeho kraje plátky nivy, směs vejce a slaniny, mně to vyšlo na 2x. Dáváme blízko kraje a i srovnáme směsi těsně u sebe, aby nezabraly moc místa a dalo se to dobře zabalit. Poté vlhkými rukami rychle zvedneme okraj placky a svinujeme do tvaru šišky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C v zakrytém pekáčku s rozpáleným tukem cca 50 min., několikrát polijeme výpekem, pekáček odkryjeme a necháme už dojít asi 10 minut, aby se vytvořila kůrka. Já neobracela, propeklo se to stejnoměrně. Sekaná chutná vynikajícně i studená. Jako příloha nám chutnala bramborová kaše, ale i brambory apod. Je velmi sytá a chutná i jen s chlebem.
Poznámka k receptu na Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině: Inspirací mi bylo několik receptů v kuchařce o mletém mase.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 18.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g mletého masa (mix hovězího a vepřového) 1 vejce ½ cibule nakrájené na jemno 1 KL sušeného česneku (možno i 2 čerstvé stroužky, prolisované) 1 KL sladké papriky Špetka pepře, špetička soli (opravdu málo, náplň je slaná) Majoránka dle chuti – já dala asi 1 PL Strouhanka na zahuštění masa – množství dle potřeby 100 g Vahalovy slaniny nakrájené na větší čtverce 2 vejce ½ cibule nakrájené nadrobno 200 g Nivy nakrájené na plátky ne příliš silné
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná plněná nivou a smaženými vejci na slanině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná plněná Nivou a smaženými vejci na slanině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|