|
Recept na Sekaná na zelenině po myslivecku
Recept na Sekaná na zelenině po myslivecku je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Sekaná na zelenině po myslivecku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg mletého masa, 10 dkg anglické slaniny, 1 a 1/2 rohlíku, 2 středně velké cibule, 2 střední mrkve, celer - plátek, 1 větší petržel, 2 vejce, trochu mléka nebo vody, trochu strouhanky, lžíci sádla, bobkový list, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, 5 celých pepřů, kmín, drcený kmín, pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sekaná na zelenině po myslivecku
Recept na Sekaná na zelenině po myslivecku: Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. 2. cibuli nakrájíme na hrubší kousky. Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření. Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a pokmínujeme. Já každou sekanou ještě pokapu maggim. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku. Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut jsem pekla zakryté při 200°C. Pak jsem pekáč odkryla, teplotu stáhla na 180°C a pekla ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem. Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit. Prostě podle své chuti. Šťáva je dost hustá a není už třeba dohušťovat moukou.
Poznámka k receptu na Sekaná na zelenině po myslivecku: Zdroj: Lahůdky moravské kuchyně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sekaná na zelenině po myslivecku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iriska
- Datum vložení: 06.04.2010
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1/2 kg mletého masa, 10 dkg anglické slaniny, 1 a 1/2 rohlíku, 2 středně velké cibule, 2 střední mrkve, celer - plátek, 1 větší petržel, 2 vejce, trochu mléka nebo vody, trochu strouhanky, lžíci sádla, bobkový list, 3 jalovčinky, 3 kuličky nového koření, 5 celých pepřů, kmín, drcený kmín, pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sekaná na zelenině po myslivecku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sekaná na zelenině po myslivecku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sekaná na zelenině po myslivecku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|