|
Recept na Seitanová roláda s vůní tymiánu
Recept na Seitanová roláda s vůní tymiánu je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Seitanová roláda s vůní tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
seitan připravený z 1kg mouky, 200ml zeleninového vývaru, 100ml červeného suchého vína, 3 vajíčka, 4 jarní cibulky, 2 mrkve, 2 petržele, 1 červená cibule, 6 stroužků česneku, sojová omáčka, sušená rajčata, parmezán, horčice, olej, čerstvý tymián, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Seitanová roláda s vůní tymiánu
Recept na Seitanová roláda s vůní tymiánu: Seitan připravíme z kila mouky, rozklepeme do placky a uvaříme v ochucené vodě (ochutila jsem zeleninovým bujonem v kostce, miso pastou a čerstvým tymiánem). Uvařený seitan necháme na sítku vystydnout a chceme-li mít rolád více, můžeme rozkrojit na více dílů. V misce rozkvedláme vajíčka, osolíme, přidáme čerstvý tymián a na troše oleje osmahneme omeletu. Rozdělíme na stejný počet dílů, kolik máme plátků seitanu. Kazdý plát pomažeme horčicí, položíme připravenou vaječnou omeletu, posypeme strouhaným parmezánem, na to poklademe jarní cibulku a sušené rajče. Vše zamotáme do rolády a utáhneme kuchyňskou nití. Každou takto připravenou roládku pokapeme sojovou omáčkou a můžeme posypat zbytkem parmezánu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a všechny roládky na ni ze všech stran osmahneme. Mezitím očistíme mrkev a petržel a pokrájíme je na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a ještě přepůlíme. Vše dáme do pekáčku, na vrch dáme osmažené roládky, mezi ně poklademe připravený česnek, zbytek jarní cibulky a snítky čerstvého tymiánu. Zalijeme vývarem smíchaným s vínem. Pekáček překryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 25-30 minut. Poté alobal sejmeme a pečeme dalších 10 minut. Roládky vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu i s výpekem přesuneme do hrnce a cca 10 minut vaříme, dokud není zelenina zcela měkká. Pak vše přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme naředit, případně dochutit horčicí, solí nebo dle vlastní chuti.. Podáváme nejlépe s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Poznámka k receptu na Seitanová roláda s vůní tymiánu: Inspirací mi byl super receptík od Zirafninka1 ze stránek www.varecha.pravda.sk postup na přípravu seitanu je zde: http://www.lucasinka.cz/2010/08/seitan-domaci-vyro... nebo zde: http://www.toprecepty.cz/recept/12268-seitan-pro-l... http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Seitanová roláda s vůní tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 29.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: seitan připravený z 1kg mouky, 200ml zeleninového vývaru, 100ml červeného suchého vína, 3 vajíčka, 4 jarní cibulky, 2 mrkve, 2 petržele, 1 červená cibule, 6 stroužků česneku, sojová omáčka, sušená rajčata, parmezán, horčice, olej, čerstvý tymián, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na seitanová roláda s vůní tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Seitanová roláda s vůní tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Seitanová roláda s vůní tymiánu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|