|
Recept na Seitan
Recept na Seitan je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Seitan budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hladká mouka Voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Seitan
Recept na Seitan: Z hladké mouky – do jakéhokoliv množství, přidejte vodu (vlažnou) a utvořte těsto. Svou konzistencí připomínající klasické těsto. Je skoro jedno, zdali bude tužší, či řidší. Budeme s ním dále pracovat a konzistence na to nebudu mít vliv. Z kg hladké mouky budete mít cca. 10 malých řízků. Proto gramáž záleží jen a jen na vás. Těsto necháme tak hodinku až dvě v lednici odpočívat. Nemusíte ničím přikrývat. Je potřeba jen, aby těsto trošku ztuhlo.Mísu s těstem vložíme do umyvadle pod mírně tekoucí teplou (vlažnou) vodu. A nyní přichází to nejdůležitější – vymývání škrobu. Těstem opatrně „hňacáme“ a snažíme se ho spokojovat dohromady. Ze začátku se vám bude trhat na malé kousky a různě oddělovat. Nevěšte hlavu – je to správně :) Po pár minutách, až se začne škrob odplavovat, se těsto začne dávat dohromady. Neustále s nim pracujete a spojujte pomocí rukou. Bílou vodu, která vám z toho vždy vznikne vylívejte z mísy pryč a postupujte dále v postupu. Vymývání škrobu bude trvat cca 10-20 minut, v závislosti na tom, kolik mouky jste použili a jak jste zruční :) Po nějaké chvilce nebude už co vymývat a vy dostanete jednotnou a krásně tvárnou hmotu. Teď už to bude jen jednoduché. Hmotu nakrájejte na řízky a vhoďte do vařící vody s kořením( např. sojovka,vegetu,česnek,..) . Vařte cca po vyplavaní na povrch pět minut. Po vhození do hrnce doporučuji promíchat vařečkou, aby se řízky nepřichytily. A hotovo, vytáhnete maso z vody a nyní můžete obalovat, krájet, mrazit, co chcete!
Poznámka k receptu na Seitan: Toto jídlo je určeno spíš pro vegetariány, ale může ho jíst kdokoliv.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Seitan, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lucie2211
- Datum vložení: 02.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Hladká mouka Voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na seitan,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Seitan - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Seitan
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|