|
Recept na Segedínský guláš
Recept na Segedínský guláš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Segedínský guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velká cibule, 4 stroužky česneku, kousek másla či sádla, vepřové maso (cca 400-500g-může být plecko, kýta nebo co doma máte), kmín, smetana (12% stačí, když jsem neměla dala jsem půlku 30%), mletá paprika (dávám sladkou i pálivou), kdo má rád ostřejší, tak 1/2 chilli papričky, a zelí (jeden sáček, já dávala domácí), sůl, pepř, bobk. list, popř. kousek masoxu (není podmínkou).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Segedínský guláš
Recept na Segedínský guláš: Na másle či nejlépe sádle osmažíme cibulku a na kousky nakrájený česnek dozlatova, přidáme na kostky nakrájené posolené a popepřené maso a smažíme, těsně před tím, než budeme podlévat přidáme mletou papriku, kmín a podlijeme vodou. Já přidávám hned zelí (bez vody, nebo můžete trošku nechat - dle chuti) a pokud chceme silnější chuť, tak kousek masoxu a necháme dusit asi 30-40 minut, dokud není zelí a maso měkké. Nakonec přidáme smetanu, měla by stačit asi půlka a ještě chvíli necháme povařit, pokud je potřeba tak sůl a pepř popř. cukr, záleží na kyselosti zelí, kdo chce může si segedín zahustit (např. trošku vody s moukou), ale podle mě není potřeba:) Podáváme s chlebem či knedlíkem.
Poznámka k receptu na Segedínský guláš: fotky dodám později :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedínský guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hadikuze
- Datum vložení: 07.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, kousek másla či sádla, vepřové maso (cca 400-500g-může být plecko, kýta nebo co doma máte), kmín, smetana (12% stačí, když jsem neměla dala jsem půlku 30%), mletá paprika (dávám sladkou i pálivou), kdo má rád ostřejší, tak 1/2 chilli papričky, a zelí (jeden sáček, já dávala domácí), sůl, pepř, bobk. list, popř. kousek masoxu (není podmínkou)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedínský guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedínský guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedínský guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|