|
Recept na Segedínský guláš
Recept na Segedínský guláš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Segedínský guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Segedínský guláš
Recept na Segedínský guláš: V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut. ************** Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut. ************** Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše "záklechtku" tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky. ************** Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme "záklechtku" , až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.
Poznámka k receptu na Segedínský guláš: Podáváme s knedlíkem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedínský guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jitka a Vlastik
- Datum vložení: 22.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedínský guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedínský guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedínský guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|