|
Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi" je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Libový bůček i s kůží 1000g cibule 2ks kysané zelí 1000g špek 50g sádlo 1-2PL bujon zeleninový 1 kostka plnotučné mléko (od farmáře) 500ml mouka hladká 2PL paprika sladká 2-3 PL (z toho 1/3 pálivé) bobeklist 2ks nové koření 6 kuliček pepř 1 malá čl škrobová moučka 2-3PL česnek 3 stroužky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi": Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titan.) kastrolu. Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrob. moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu. Smažíme a promícháváme asi 10 min. Maso nepouští šťávu a tak až začne také zlátnout, tak jej rozhrneme a vsypeme do tuku mletou papriku, 5 vteřin (sec.)!!! opečeme a ihned zalijeme připravenou vřící vodou. Promícháme, přidáme překrájené zelí, bujon, ostatní koření a dolijeme vodou téměř do roviny. Nesolíme - zelí bývá různě solené a tak dochucení necháme až nakonec. Přiklopíme poklicí a dáme péci do předehřáté trouby (160-170°C) na 1 hodinu. Za tu dobu stačí asi 3x promíchat. Poté přendáme kastrol na hořák/plotýnku zalijeme mlékem s moukou a vaříme s občasným promícháním a ochutnáváním 15-20min. Popřípadě můžeme trochu zředit vřící vodou. Řekl bych, že nejlepší příloha jsou domácí, české, kynuté, houskové knedlíky.
Poznámka k receptu na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi": Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče. Vím, že je tu segedínů přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tom Beyk
- Datum vložení: 03.01.2014
- Počet porcí: 8 - 9
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Libový bůček i s kůží 1000g cibule 2ks kysané zelí 1000g špek 50g sádlo 1-2PL bujon zeleninový 1 kostka plnotučné mléko (od farmáře) 500ml mouka hladká 2PL paprika sladká 2-3 PL (z toho 1/3 pálivé) bobeklist 2ks nové koření 6 kuliček pepř 1 malá čl škrobová moučka 2-3PL česnek 3 stroužky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|