|
Recept na Segedín podle mojí babičky
Recept na Segedín podle mojí babičky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Segedín podle mojí babičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 gr vepřového plecka 2 cibule 2 PL sádla mletá paprika sladká /asi 3PL/ 2 kuličky nového koření 1 bobkový list sůl, pepř hladká mouka /asi 4PL/ 300 gr kysaného zelí 2 stroužky česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Segedín podle mojí babičky
Recept na Segedín podle mojí babičky: V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme oprančit témět dohněda, pak zasypeme paprikou a vložíme koření - bobkový list, nové koření, opepříme, aby se v tuku uvolnily co nejvíce vonné silice, dáme pozor, aby se paprika neslálila. Až poté vložíme na kostičky nakrájené maso a opečeme ho, dusíme do měkka nejdříve ve vlastní šťávě a potom za občasného podlévaní vodou, osolíme. Připravíme si jíšku, že mouku rozmícháme asi ve dvou dcl vody, guláš zatřeme a necháme provařit. Podle chuti dochutíme. Až téměř nakonec vložíme prolisovaný česnek a kysané zelí, necháme už jen krátce projít varem a odstavíme.
Poznámka k receptu na Segedín podle mojí babičky: Receptů na segedínký guláš je tu nesčetněkrát, několikrát jsem si je pročítala a váhala jestli tento můj recept sem vložit, ale od ostatních se přece jen liší, snad mi dáte zapravdu, nedávám anglickou slaninu, ani zakysanou smetanu, rozdílů by se našlo více. Takhle vařit segedín mě naučila za mého mládí moje babička a zatím jsem nevařila jinak. Byla to dobrá škola.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedín podle mojí babičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 16.06.2010
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400 gr vepřového plecka 2 cibule 2 PL sádla mletá paprika sladká /asi 3PL/ 2 kuličky nového koření 1 bobkový list sůl, pepř hladká mouka /asi 4PL/ 300 gr kysaného zelí 2 stroužky česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedín podle mojí babičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedín podle mojí babičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedín podle mojí babičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|