|
Recept na "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem
Recept na "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 květů semdikrásek 1400g třtinového cukru 3 limety + 1 litr vroucí vody + čisté (nejlépe vyvařené) sklenice s víčky na uskladnění medu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem
Recept na "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem: Sedmikráskám odštípejte pomocí nehtů stonky těsně pod hlavičkami, abyste měli jen čistý květ. Květy nasypte do větší mísy, zalijte studenou vodou a nechte alespoň 20 minut máčet, abyste odplavili veškerý hmyz. Mezitím si připravte limetky. Pomocí škrabky na brambory je zbavte zelené kůry a ostrým nožem nakrájejte na tenká kolečka. Jakmile jsou květy krásně čisté, slijte vodu a přesuňte je do tepluvzdorné nádoby s víkem (výborně se hodí hrnec s poklicí). Přidejte nakrájené limety a zalijte litrem vroucí vody. Nechejte zchladnout na pokojovou teplotu, přiklopte poklicí a uložte alespoň na 3, lépe však na 5 dnů do lednice. Uleželý odvar slijte pomocí cedníku vyloženého čistou utěrkou a obsah utěrky ještě pořádně vyždímejte, abyste ze sedmikrásek i limetek dostali co nejvíce chuti. Čistý výluh přesuňte do hrnce nebo hluboké pánve s nepřilnavým dnem a přisypte veškerý třtinový cukr. Teď vám začne nejotravnější část práce, která vás na hodinu a půl uváže k plotně, takže výrazně doporučuji abyste si odskočili a následně zapnuli dlouhohrající CD své oblíbené skupiny. Med vařte na nižším středním plameni (tedy na tom skoro nejslabším) za stálého míchání. Jakmile se na povrchu medu vytvoří hustá světlá pěna, odstraňte ji pomocí malého cedníčku (viz tipy a triky). Během vaření bude mít pravděpodobně med několikrát tendence vzkypět a jít vám naproti (proto je třeba se od plotny nevzdalovat) – v tu chvíli plamen snižte na minimum a míchejte, dokud se hladina opět nezklidní. Po chvíli opět trošku zvyšte plamen. Abyste poznali, zda má med vyhovující konzistenci, ukápněte trošku na talířek a vložte ho na pár minut do ledničky, aby zcela vychladl. Pak do něj smočte prst a zvedněte ho nahoru – pokud se med krásně táhne a jeho vlákno hezky drží a netrhá se, máte hotovo. Horkým medem naplňte pomocí naběračky připravené čisté sklenice (před plněním je dobré propláchnout sklenice horkou vodou, aby pod vřelým medem nepopraskaly). Zavíčkujte, pořádně utáhněte závit, otočte sklenice dnem vzhůru a takto je nechejte vychladnout. Sedmikráskový med podávejte do čaje při úporném vlhkém kašli (protože usnadňuje vykašlávání), ale i na palačinky namísto sirupu, nebo třeba k snídaňovým toastům.
Poznámka k receptu na "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem: Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/sedmikraskovy-med...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 15.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1000 květů semdikrásek 1400g třtinového cukru 3 limety + 1 litr vroucí vody + čisté (nejlépe vyvařené) sklenice s víčky na uskladnění medu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Sedmikráskový med" s limetami a třtinovým cukrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|