|
Recept na Schwarzwaldská roláda
Recept na Schwarzwaldská roláda je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Schwarzwaldská roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: - 5 vajec - 100 g krupicového cukru + na posypání - 60 g hladké mouky - 40 g kakaa - 100 ml černého čaje - (vanilkový extrakt) - nemusí být Náplň: - 150-180 g kompotovaných třešní či višní (scezených) - 1-2 lžíce rumu - 2 kelímky 30% smetany ke šlehání (2 jsou na náplň zbytečně moc, já sama jsem je do rolády nedala, ale nechala na ozdobu při podávání) - 1 vanilkový cukr Čokoládová poleva: - 100-150 g čokolády na vaření (nalámané) - 10 g másla - 1 kelímek 30% smetany ke šlehání - 1 lžička rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Schwarzwaldská roláda
Recept na Schwarzwaldská roláda: 1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Vejce utřeme s cukrem do světlé krémové hmoty. Mouku smícháme s kakaem a obrácenou stranou lžíce pořádně rozetřeme kakaové hrudky. Sypkou směs přidáme k vajíčkům. Kdo chce, může přilít vanilkový extrakt pro nádech vanilkové vůně. Pořádně promícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 10 min (v horkovzdušné troubě). Vyndáme a plát těsta ihned překlopíme na arch papíru posypaný krupicovým cukrem a podložený vlhkou utěrkou. Od delší strany zarolujeme (i s utěrkou a pečicím papírem). Necháme vychladnout. 2. Čokoládu na polevu dáme spolu s máslem do hrnce a přelijeme horkou smetanou (měla by být téměř vroucí, ale nesmí projít varem) a necháme 5 minut stát. Přilijeme rum a umícháme dohladka. 3. Roládu rozmotáme, stáhneme z ní pečicí papír a pokapeme ji čajem. Smetany ušleháme dotuha a osladíme je vanilkovým cukrem. Šlehačkou potřeme těsto. Okapané třešně (višně) promícháme s rumem, scedíme a poté je naskládáme na šlehačku a roládu zavineme. Na závěr ji potřeme čokoládovou polevou.
Poznámka k receptu na Schwarzwaldská roláda: Na ozdobu se ještě dělají čokoládové lístky, na které mi bohužel nezbyl čas, takže pokud by se do toho někdo chtěl pustit, tak přikládám návod. Z reakcí těch, co už Schwarzwaldskou roládu pekli a lístky dělali, bych se do toho ovšem už i záměrně nepouštěla, protože měli co dělat s odloupnutím lístků. Čokoládové lístky na ozdobu: - 200 g čokolády na vaření - 20 celých neporušených bobkových lístků Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme dvě minuty stát a promícháme zcela dohladka. Bobkové listy položíme na pracovní plochu vrchní stranou dolů. Spodní strany plné krásných žilek potřeme tenkou vrstvou čokolády. Necháme zchladnout, poté potřeme ještě druhou vrstvou čokolády a lístky dáme do mrazáku zcela ztuhnout. Před zdobením opatrně "odlepíme" bobkový list a čokoládovými lístky ozdobíme roládu. Poprášíme moučkovým cukrem a servírujeme nakrájené na kolečka. Inspirace z časopisu Apetit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Schwarzwaldská roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kriss
- Datum vložení: 02.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: - 5 vajec - 100 g krupicového cukru + na posypání - 60 g hladké mouky - 40 g kakaa - 100 ml černého čaje - (vanilkový extrakt) - nemusí být Náplň: - 150-180 g kompotovaných třešní či višní (scezených) - 1-2 lžíce rumu - 2 kelímky 30% smetany ke šlehání (2 jsou na náplň zbytečně moc, já sama jsem je do rolády nedala, ale nechala na ozdobu při podávání) - 1 vanilkový cukr Čokoládová poleva: - 100-150 g čokolády na vaření (nalámané) - 10 g másla - 1 kelímek 30% smetany ke šlehání - 1 lžička rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na schwarzwaldská roláda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Schwarzwaldská roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Schwarzwaldská roláda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|