|
Recept na Sametová rajská omáčka
Recept na Sametová rajská omáčka je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Sametová rajská omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 PL oleje, 1 velká cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), pár kuliček nového koření, celého pepře a několik lístků bobkáče, 2 velké konzervy loupaných rajčat, 2 malé protlaky, ostrý kečup, ocet nebo citr. šťáva, cukr, sůl, hladká mouka, 2 smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sametová rajská omáčka
Recept na Sametová rajská omáčka: Každému chutná něco jiného a o rajské to platí dvojnásob, ale rajská omáčka, pro mě nepřekonatelná, je tato: rozpálíme olej, na to hodíme nahrubo nakrájenou cibuli (v tomto případě struktura nerozhoduje), k tomu nové koření, celý pepř a bobkový list. Koření kromě listu se mi osvědčilo nechat vyvařit v kovovém vajíčku na čaj, odpadá pak pracné lovení z omáčky. Přihodíme kořenovou zeleninu, loupaná propasírovaná rajčata a protlak. Osolíme, osladíme, trochu octa. Dusíme, dokud se vše nerozpadne, občas můžeme podlít. Vyndáme koření i bobkové listy a vše komplet rozmixujeme. Přecedíme. Čistou omáčku zahustíme hladkou moukou ve vodě a necháme ještě povařit. Znovu můžeme dochutit ostrým kečupem, sůl, cukr, může být i maggi. A nakonec to hlavní - do hotové omáčku zamícháme smetanu ke šlehání. Podáváme s nejlépe domácím houskáčem, ať se vaše chuťové buňky pomějí.. :-)
Poznámka k receptu na Sametová rajská omáčka: Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sametová rajská omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Raketa
- Datum vložení: 02.09.2011
- Počet porcí: 4 - 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 3 PL oleje, 1 velká cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), pár kuliček nového koření, celého pepře a několik lístků bobkáče, 2 velké konzervy loupaných rajčat, 2 malé protlaky, ostrý kečup, ocet nebo citr. šťáva, cukr, sůl, hladká mouka, 2 smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sametová rajská omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sametová rajská omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sametová rajská omáčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|