|
Recept na Salonky - kávová a čokoládová varianta
Recept na Salonky - kávová a čokoládová varianta je zařazen v kategorii cukroví - ostatní.
K přípravě Salonky - kávová a čokoládová varianta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g práškového cukru, 10 PL vody, 120 ml silného espressa, 30 g masla, rum podľa chuti alebo 100 g čokolády a 50 g masla, prípadne strúhaný kokos na obohatenie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Salonky - kávová a čokoládová varianta
Recept na Salonky - kávová a čokoládová varianta: Do hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a varíme za stáleho miešania na miernom plameni. Od zovretia varíme ešte 8 minút. V intervale 6-7 minút vyberieme na tanier vždy 1 PL tejto masy a rýchlo ju rozotrieme. Ak hustne a tvrdne, cukor je už dobrý, vypneme plameň pod hrncom. Cukrovú hmotu následne ochutíme. Do kávových saloniek do cukrovej hmoty primiešame kávu, maslo a dochutíme rumom. Do čokoládových saloniek pridáme do cukrovej masy 100 g rozpustenej čokolády s maslom. Môžeme ev. obohatiť strúhaným kokosom. Takto pripravenú hmotu dáme na porecelánovú misu alebo mramorovú dosku, prípadne na dosku z umelej hmoty a vlhkými rukami vytvarujeme hranol požadovanej hrúbky, ktorý pred úplným vychladnutím pokrájame na rovnaké tvary - obdlžniky. Môžeme ešte poliať čokoládovou polevou a necháme stuhnúť na pečiacom papieri. Hodvábny papier nastriháme na požadovanú veľkosť,ktorý na oboch koncoch ho rozstrapkáme. Tiež si nastriháme požadovanú veľkosť z farebný staniol. Hotové salonky zabalíme.
Poznámka k receptu na Salonky - kávová a čokoládová varianta: Zdroj: Tradičné recepty z madarského webu. Ešte som salonky nerobila, fotografiou neposlúžim, ale uvítam, ak foto pridá ten, kto salonky podľa receptu pripraví. Napriek tomu som tento recept vložila, lebo Vianoce sa už pomaly blížia.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Salonky - kávová a čokoládová varianta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 31.12.2010
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Ostatní
- Suroviny: 500 g práškového cukru, 10 PL vody, 120 ml silného espressa, 30 g masla, rum podľa chuti alebo 100 g čokolády a 50 g masla, prípadne strúhaný kokos na obohatenie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na salonky - kávová a čokoládová varianta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Salonky - kávová a čokoládová varianta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Salonky - kávová a čokoládová varianta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|