RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Salát Waldorf

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Salát Waldorf, recepty Salát Waldorf, Salát, Waldorf


Recept na Salát Waldorf

Recept na Salát Waldorf je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Salát Waldorf budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
hrst vlašských ořechů, nakrájených nahrubo dvě jablky - kyselejší - oloupaná a nakrájená na větší kostky šálek rozpůlených kuliček červeného hroznového vína jedno žebro řapíkatého celeru, pokrájeného nadrobno půl šálku strouhaného kokosu 2 vrchovaté lžíce tučného bílého jogurtu 1 vrchovatá lžíce dobré majonezy šťáva a kůra z půlky citronu 2 lžíce hnědého cukru špetka soli, špetka kayenského pepře.

Salát Waldorf
Zvětšit obrázek

Recept na Salát Waldorf

Recept na Salát Waldorf:
Vlašské ořechy lehce opražíme na suché pánvi, až lehce zhnědnou - pozor, nepřežeňte, rychle se pálí a hořknou. Jablka, víno, celer a kokos dáme do mísy a přidáme zchladlé ořechy. Zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním jogurtu, majonezy, kůry a šťávy z citronu, cukru, soli a pepře. Lehce promícháme a necháme vychladit. Řapíkatý celer nenahrazujte celerem bulvovým. Oba sice mají charakteristické celerové aroma, ale bulvový celer nemůže nahradit šťavnatost a křupavost celeru řapíkatého

Poznámka k receptu na Salát Waldorf:
Salát poprvé připravil v roce 1893 maître d’hôtel ve Waldorf Astroria v New Yorku City - Oscar Tschirky. V původním receptu byl jenom celer, červená jablka a majonéza. Postupem času se přidaly ořechy, někdo dává i hroznové víno, část majonézy se nahrazuje jogurtem. Ačkoliv Oscar Tschirky, který byl pracovníkem hotelu, je všeobecně považován za vynálezce receptu, stále přetrvávají určité spory o jeho vzniku. Oscar Tschirky ostatně prohlašoval, že více jídel připravovaných v hotelu Waldorf pochází z jeho receptů (např. Benediktská vejce. Alternativní teorie tvrdí, že recept byl vytvořen v rámci speciálního waldorfského obědového systému, řetězce jídelen pro obědy, které zahájily svůj provoz ve dvacátých letech 20.stol, jehož logem bylo právě jablko.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Salát Waldorf, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hosta
  • Datum vložení: 01.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: hrst vlašských ořechů, nakrájených nahrubo dvě jablky - kyselejší - oloupaná a nakrájená na větší kostky šálek rozpůlených kuliček červeného hroznového vína jedno žebro řapíkatého celeru, pokrájeného nadrobno půl šálku strouhaného kokosu 2 vrchovaté lžíce tučného bílého jogurtu 1 vrchovatá lžíce dobré majonezy šťáva a kůra z půlky citronu 2 lžíce hnědého cukru špetka soli, špetka kayenského pepře
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na salát waldorf, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Salát Waldorf - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Salát Waldorf

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist