|
Recept na Salám čabajka - "Csabai saláma"
Recept na Salám čabajka - "Csabai saláma" je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Salám čabajka - "Csabai saláma" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10000 g stredne mastného Bravčového/veprového mäsa, 260 g soli, 100 g lahôdkovej sladkej mletej červenej papriky, 20 g ostrej/ pálivej mletej červenej papriky, 50 g práškového cukru, trocha mletého kmínu, 40 g mletého čierneho korenia, 15 g konzervačnej soli, 60 g prelisovaného cesnaku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Salám čabajka - "Csabai saláma"
Recept na Salám čabajka - "Csabai saláma": Mäso pokrájame na menšie kúsky, nasolíme, premiešame, a necháme zrieť v chladničke. Dozreté mäso zomelieme na kotúči so stredne veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta, premiešame a dobre spracujeme s pridanými koreninami, cesnakom a cukrom. Klobásovú masu necháme ešte 2 dni zrieť na chladnom mieste. Plníme do širokých hovädzích čriev o dlžke 45 cm, pevným plnením bez vzduchových bublín - dôležité! Na pevno zviažeme oba konce. Uložíme na niekoľko hodín na chladnom dobre vetranom mieste. Potom údime studeným dymom 2 - 3 dni a necháme ešte zrieť aspoň 2 mesiace na chladnom, dobre vetranom mieste, kým sú vhodné ku konzumácii.
Poznámka k receptu na Salám čabajka - "Csabai saláma": Zdroj: recept som našla na madarskom webe o zabíjačkách. Fotografiou neposlúžim, lebo som ešte salám nerobila. Recept som vložila, pretože sa blíži čas zabíjačiek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Salám čabajka - "Csabai saláma", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 02.01.2011
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 10000 g stredne mastného Bravčového/veprového mäsa, 260 g soli, 100 g lahôdkovej sladkej mletej červenej papriky, 20 g ostrej/ pálivej mletej červenej papriky, 50 g práškového cukru, trocha mletého kmínu, 40 g mletého čierneho korenia, 15 g konzervačnej soli, 60 g prelisovaného cesnaku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na salám čabajka - "csabai saláma",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Salám čabajka - "Csabai saláma" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Salám čabajka - "Csabai saláma"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|