|
Recept na Sacher (Sachr dort)
Recept na Sacher (Sachr dort) je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Sacher (Sachr dort) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 180 g kvalitní čokolády (aspoň 65%) 140 g másla 160 g cukru jemná krupice nebo Korunní na pečení 8 žloutků 10 bílků 120 g hladké mouky Navrch: Meruňková marmeláda asi 4 lžíce Poleva: 200 g čokolády na vaření 4-6 lžic smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sacher (Sachr dort)
Recept na Sacher (Sachr dort): Čokoládu do korpusu rozlámeme, přidáme k ní 2-3 lžíce vody a rozpustíme nad vodní lázní. Změklé máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně zašleháme žloutky jeden po druhém a rozpuštěnou vlažnou čokoládu. Bílky ušleháme hodně dotuha a s prosátou moukou postupně vmícháme do těsta. Formu průměr 26 cm vymazanou a vysypanou naplníme těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 150°C a dopečeme. Na špejli po vytažení nesmí nic ulpět. Korpus opatrně vyklopíme z formy vrchem dolů, aby se srovnal a necháme zchladnout. Pak ho potřeme prolisovanou marmeládou - vršek a boky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, po lžících vmícháme horkou smetanu, vymícháme do hladka a polijeme korpus. Necháme ztuhnout. Tato poleva se dobře krájí.
Poznámka k receptu na Sacher (Sachr dort): Zjistila jsem, že tu jsou různé napodobeniny Sacheru (originální recept je přísně chráněný), i recepty, které mají se Sacherem společný jen název, ale tento tu není. Do Sacheru nepatří ani kakao (jen kvalitní čokoláda), ani prášek do pečiva, ani jiná než meruňková marmeláda ;-) Nemáme rádi ušlehanou šlehačku, podávala jsem bez ní. Zdroj: M. Kaltenbachová - Moučníky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sacher (Sachr dort), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 14.06.2011
- Počet porcí: 10-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Korpus: 180 g kvalitní čokolády (aspoň 65%) 140 g másla 160 g cukru jemná krupice nebo Korunní na pečení 8 žloutků 10 bílků 120 g hladké mouky Navrch: Meruňková marmeláda asi 4 lžíce Poleva: 200 g čokolády na vaření 4-6 lžic smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sacher (sachr dort),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sacher (Sachr dort) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sacher (Sachr dort)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|