|
Recept na Sacher dort
Recept na Sacher dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Sacher dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g čokolády na vaření (čím kvalitnější, tím lepší) 6 vajec 125 g cukru moučky 150 g hladké mouky 135 g másla prášek do pečiva Náplň: 150 g meruňkové marmelády Poleva: 100 g kvalitní hořké čokolády, ½ hrnku moučkového cukru, ¼ hrnku vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sacher dort
Recept na Sacher dort: Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a ušleháme je do pěny. Bílky lehce osolíme, a ušleháme je v pevný tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do čokoládové hmoty pomalu vmícháme žloutkovou směs a poté vmícháme mouku a nakonec sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme piškotovými drobečky nebo strouhankou. Pak formu naplníme těstem a pečeme na horní příčce trouby asi 45 minut. Pak troubu vypneme a dort necháme 15 minut dojít ve vypnuté troubě. Vychlazený dort rozpůlíme. Za stálého míchání rozehřejeme marmeládu, propasírujeme ji sítem a namažeme jí dort. Obě půlky spojíme. Rozpustíme čokoládu (nejlepší je použít kvalitní alespoň 70%, nevyplácí se na tomto šetřit!!!),přimícháme cukr a vodu. Já přidala i kousek másla. Je důležité čokoládu míchat, aby se netvořily hrudky. Polevu rozetřeme na dort a dort necháme ztuhnout. Vychladlý a ztuhlý dort poprášíme silnou vrstvou kvalitního holandského kakaa a podáváme s pravou, nefalšovanou šlehačku (čím tučnější, tím lépe)
Poznámka k receptu na Sacher dort: Opravdu použijte kvalitní čokoládu, kvalitní kakao. Do těsta nepřijde žádné kakao, jen rozpuštěná čokoláda! Všichni známe pravý Sacher dort z Vídně, ale tento recept je při použití kvalitních surovin skoro naprosto stejný. Taťka si opravdu myslel, že je z Vídně!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sacher dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: happy.lenulka (Lenka Macháčková)
- Datum vložení: 07.09.2010
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 150 g čokolády na vaření (čím kvalitnější, tím lepší) 6 vajec 125 g cukru moučky 150 g hladké mouky 135 g másla prášek do pečiva Náplň: 150 g meruňkové marmelády Poleva: 100 g kvalitní hořké čokolády, ½ hrnku moučkového cukru, ¼ hrnku vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sacher dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sacher dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sacher dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|