Recept na Rýžové pikeletky
Recept na Rýžové pikeletky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Rýžové pikeletky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
280ml vody 14g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj) 200g rýžové mouky 25g celozrnné pšeničné mouky 10g fruktosy 1 lžička sušeného droždí 1 lžíce oleje 1 bílek 1/4 lžičky bio kypřícího prášku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rýžové pikeletky
Recept na Rýžové pikeletky: Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme odpočívat do tepla na 2,5-3hod. Ve 2 lžících vody rozmícháme kypřící prášek a vmícháme ji do těsta. V čisté míse vyšleháme sníh z bílku a 2 lžic ledové vody. Opatrně „zabalíme” do těsta. Mísu s těstem přikryjeme a necháme 30min v pokojové teplotě. Necháme si rozehřát pánev na mírném plameni, tvoříme malé placičky. Pečeme tak dlouho, až je těsto na povrchu suché s velkým množstvím dírek a otočíme. Než dopečeme zbytek placiček, uchováváme hotové pikeletky v teplé troubě.
Poznámka k receptu na Rýžové pikeletky: http://dlabemezdrave.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rýžové pikeletky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: DlabemeZdrave (Mishka)
- Datum vložení: 24.05.2013
- Počet porcí: 20ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 280ml vody 14g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj) 200g rýžové mouky 25g celozrnné pšeničné mouky 10g fruktosy 1 lžička sušeného droždí 1 lžíce oleje 1 bílek 1/4 lžičky bio kypřícího prášku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rýžové pikeletky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rýžové pikeletky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rýžové pikeletky
|
|