|
Recept na Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony
Recept na Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g rýže, 400 g vepřové kýty nakrájené na nudličky, 500g chřestu, 400 gr žampionů, 1 kyselejší menší jablko, tuk, 1 cibule, 100g strouhaného sýra, sladká smetana - 215 g, 2 zelené papriky,2 PL mleté gulášové papriky,špetka drceného kmínu,špetička pepře, sůl, 1 PL koření na grilovanou zeleninu a 1 PL koření na krkovičku s česnekem, 1 hřebíček, 8 lístků bazalky, vývar z chřestu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony
Recept na Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony: Rýži uvaříme dle návodu s 5 lístky bazalky, 1 hřebíčkem a solí, scedíme, promícháme s tukem (já použila pár kapek olivového oleje). Chřest očistíme, oloupeme, nakrájíme asi na třetiny a uvaříme s přidáním grilovacího koření na zeleninu (cca 15 min).Zcedíme ale vývar uchováme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, přidáme mletou papriku, maso nakrájené na nudličky okořeněné kořením na krkovičku s česnekem, pepřem eventuelně solí (pozor na přesolení!). Rychle orestujeme, podlejeme trochou vývaru z chřestu a podusíme asi 8 min. Přidáme nakrájené žampiony, okmínujeme a dusíme dál asi 10 min., přidáme nakrájené papriky na kolečka, plátky jablka a vmícháme chřest a zbylou bazalku. Dodusíme do měkka - celková doba dušení je cca 25 min. Troubu předehřejeme na 200°C. Rýži vložíme do vhodného pekáčku (s rozehřátým tukem), na ni vložíme směs a prohřejeme asi 10 min. Vejce rozšleháme ve smetaně se sýrem a zalijeme pekáček a dopékáme do ztuhnutí (cca 20min.)
Poznámka k receptu na Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony: Rýži jsem použila natural, ale použijte, jakou máte rádi. Žampiony jsem použila v krabičce z Alberta, smetana je taktéž z Alberta. Jinak recept vznikl jako nutnost zlikvidovat chřest a žampiony Do pekáčku, který je na fotce jsem dala asi 2 třetiny množství rýže a směsi - takže mi zbyla třetina, kterou použiju třeba jen na prohřátí atd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 09.08.2009
- Počet porcí: podle jedlíků - cca 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500g rýže, 400 g vepřové kýty nakrájené na nudličky, 500g chřestu, 400 gr žampionů, 1 kyselejší menší jablko, tuk, 1 cibule, 100g strouhaného sýra, sladká smetana - 215 g, 2 zelené papriky,2 PL mleté gulášové papriky,špetka drceného kmínu,špetička pepře, sůl, 1 PL koření na grilovanou zeleninu a 1 PL koření na krkovičku s česnekem, 1 hřebíček, 8 lístků bazalky, vývar z chřestu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rýže zapečená s vepřovým, chřestem a žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|