|
Recept na Rychlá králičí svíčková
Recept na Rychlá králičí svíčková je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Rychlá králičí svíčková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík, nebo i jen porce podle potřeby, 400 g Valhalovy slaniny(nebo podobné libové a prouzené) - část nakrájíme na plátky na dno pekáčku a zbytek necháme pro králíka, sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), 1 fialová cibule, mleté nové koření, mletý bobkový list, mletý pepř, špetka bylinkové vegety,2 lístky rozmarýnu,3 lístky libečku, špetička soli, 2 dcl červeného vína,1 kysaná smetana, brusinky, trochu tuku (sádla) do pekáčku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rychlá králičí svíčková
Recept na Rychlá králičí svíčková: Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme).Necháme chvilku odležet. Mezitím si rozehřejeme tuk v pekáčku a plátky slaniny ho vysteleme. Troubu předehřejeme na 200°C. Pečeme v zakrytém pekáčku na 200 °C asi 60 min. V průběhu pečení obracíme a seškrabujeme výpek ze stěn pekáčku, podléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlejeme vařící vodou. V závěru pečení (asi 10 min) podlijeme 2dcl vína ( já použila italské červené Lambrusco - mírně perlivé a nasládlé)a přidáme sáček zeleniny. Po změknutí masa, maso vyndáme a obereme. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu a trochu brusinek a promícháme. Pokud potřebujeme upravit hustotu omáčky, zahustíme hladkou moukou.Vrátíme maso do omáčky a prohřejeme. Promícháme, aby se vše spojilo. Na talíř pak ještě porce ozdobíme brusinkami. Jako příloha se hodí knedlíky i kolínka apod.
Poznámka k receptu na Rychlá králičí svíčková: Valhalovu slaninu mají v Albertu a plně se vyrovná anglické, podle mě nejen cenově ale někdy i chuťově ji předčí. Doba pečení je velice orientační, jakmile se dá lehce maso odloupnout, je hotové. Jinak tenhle recept vznikl jako žádost oslavence v rodině, že chce svíčkovou a smí jíst jen drůbeží a max. králičí maso
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlá králičí svíčková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 28.07.2009
- Počet porcí: 4 - 6 podle velikosti králíka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík, nebo i jen porce podle potřeby, 400 g Valhalovy slaniny(nebo podobné libové a prouzené) - část nakrájíme na plátky na dno pekáčku a zbytek necháme pro králíka, sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), 1 fialová cibule, mleté nové koření, mletý bobkový list, mletý pepř, špetka bylinkové vegety,2 lístky rozmarýnu,3 lístky libečku, špetička soli, 2 dcl červeného vína,1 kysaná smetana, brusinky, trochu tuku (sádla) do pekáčku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlá králičí svíčková,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlá králičí svíčková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlá králičí svíčková
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|