|
Recept na Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem
Recept na Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 filety štikozubce/též pod názvem mořská štika,nebo hejk 1 citron-šťáva a nastrouhaná kůra/kůra postačí z ½ citronu 1 vejce hladká mouka strouhanka smíchaná se lněným semínkem/7lžic strouhanky+2lžíce semínka sůl olej na smažení plátky citronu na ozdobu na salát 11 ks menších brambor uvařených ve slupce 4 ks menší cibule 5 sladkokyselých okurek 150 ml nálevu z okurek sůl,mletý pepř podle potřeby ocet a cukr na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem
Recept na Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem: Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku a necháme okapat. Do mísy nakrájíme oloupané brambory na cca 5mm plátky, okurky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, přidáme okapanou cibuli a ochutíme solí a pepřem. Zalijeme nálevem, promícháme a necháme uležet. Vejce rozšleháme se šťávou a kůrou z citronu. Osušené filety osolíme, překrojíme na menší díly, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem. Klademe na pánev s rozehřátým olejem a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Z každé strany přibližně 7minut. Podáváme se salátem, který si můžeme podle své chuti ještě doladit trochou octa a cukru.
Poznámka k receptu na Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem: Občas takto dělávám i z jiných druhů ryb, ale štikozubec je u nás oblíbený pro minimální množství kostí. Syrová cibule nedělá někomu dobře a pro lepší stravitelnost je dobré, když se malinko spaří.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.07.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 filety štikozubce/též pod názvem mořská štika,nebo hejk 1 citron-šťáva a nastrouhaná kůra/kůra postačí z ½ citronu 1 vejce hladká mouka strouhanka smíchaná se lněným semínkem/7lžic strouhanky+2lžíce semínka sůl olej na smažení plátky citronu na ozdobu na salát 11 ks menších brambor uvařených ve slupce 4 ks menší cibule 5 sladkokyselých okurek 150 ml nálevu z okurek sůl,mletý pepř podle potřeby ocet a cukr na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ryby v semínkovém trojobalu s cibulovo bramborovým salátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|