|
Recept na Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Recept na Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g brambor 1 větší pórek 2 PL strouhaného uzeného sýra / může být i jiný sýr/ 150 g žampionů 4-6 rajčátek 2 PL másla 180 ml mléka 600 g aljašské tresky 100 g anglické nebo jiné slaniny olivový olej do zapékací nádoby 1 ČL sojové omáčky sůl, čerstvý mletý pepř citron libeček nebo petrželka na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
Recept na Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše: 1/Nejdříve si oloupeme brambory v osolené vodě a uvaříme je doměkka. Brambory scedíme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vše ušleháme na hladkou kaši. Nakonec do našlehané kaše vsypeme nastrouhaný sýr a necháme na teplejším místě. 2/ Rybí maso si necháme rozmrazit, aby nám odtekla přebytečná voda. Pórek a všechnu další zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka. Část rajčátek si ale ještě odložíme stranou. 3/Připravíme si libovolnou zapékací nádobu nebo pekáček. Na dno nádoby pokapeme olivový olej, na něj vložíme osolené a opepřené rybí filety z aljašské tresky, zakapeme je je citrónem, posypeme kolečky pórku, kousky rajčátek, proužky paprik a plátečky žampiónů a posypeme vše slaninou pokrájenou na kostičky. Vše pak zakapeme sójovou omáčkou. Zapékací nádobu přikryjeme alobalem a pečeme pak cca 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. 4/ Po 20 minutách alobal odstraníme a pokud nám v nádobě vznikla přebytečná štáva,tak ji slijeme. Bez alobalu rybí páj pečeme dalších 15 minut.Pak směs zakryjeme po celé ploše zapékací nádoby bramborovou kaší, dozdobíme libečkem nebo petrželkou, rajskými jablíčky, co jsme dali stranou a dopečeme na posledních 10 minut do zlaté kůrčičky. /viz obrázek/. Poté ihned podáváme se salátem, okurkou podle každého.
Poznámka k receptu na Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše: Je to trochu zase jiná změna od klasicky připravené ryby, je to velmi křehoučké jídlo, takže ucelenější fotka moc nejde udělat, až druhý den, ale to nic nemění na výborné chuti všech uvedených ingrediencí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jedna zapékací miska nebo plný pekáček/remoska/
- Datum vložení: 29.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 600 g brambor 1 větší pórek 2 PL strouhaného uzeného sýra / může být i jiný sýr/ 150 g žampionů 4-6 rajčátek 2 PL másla 180 ml mléka 600 g aljašské tresky 100 g anglické nebo jiné slaniny olivový olej do zapékací nádoby 1 ČL sojové omáčky sůl, čerstvý mletý pepř citron libeček nebo petrželka na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí páj pod peřinou z bramborové kaše,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí páj pod peřinou z bramborové kaše
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|