RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rybí nákyp

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rybí nákyp, recepty Rybí nákyp, Rybí, nákyp


Recept na Rybí nákyp

Recept na Rybí nákyp je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční. K přípravě Rybí nákyp budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 větší filet libové ryby (např. pangasius a jiné, 150 – 200 g) 1 menší cuketa 200 g lilku 1 střední rajče ½ červené papriky 1-2 stroužky česneku podle chuti 1 lžička rostlinného oleje Citronová šťáva podle chuti Bylinky ((bazalka, oregano, estragon…), koření na ryby, provensálské koření apod. podle chuti.

Rybí nákyp
Zvětšit obrázek

Recept na Rybí nákyp

Recept na Rybí nákyp:
Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme a osolíme, necháme cca 30 min odpočinout, než pustí přebytečnou vodu. Mezitím nakrájíme na kolečka cuketu, rajče a na proužky papriku. Dále v misce smícháme olivový olej s rozetřeným česnekem, rybí filet posypeme bylinkami nebo kořením na ryby. Lilek opláchneme od přebytečné soli pod tekoucí vodou a zlehka osušíme papírovou utěrkou. Zapékací misku nebo předem namočený římský hrnec zlehka vytřeme troškou oleje a dno a stěny misky vyložíme asi 2/3 plátků lilku, na které průběžně roztíráme směs česneku a olivového oleje (trochu si necháme i na závěrečnou vrstvu). Na lilky položíme okořeněný rybí filet (můžeme pokapat citronem), rybu poklademe plátky rajčat a papriky, posypeme bylinkami (bazalka, oregano..). Na ně položíme plátky cukety a dorovnáme. Jako poslední vše uzavře opět vrstva lilků potřených česnekem s olejem. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme zapékat. V průběhu pečení je možné slít část přebytečné tekutiny, která se uvolní ze zeleniny, aby nákyp zůstal kompaktní i při servírování. Vhodné jako oběd nebo večeře při hubnutí i udržování váhy. V udržovacím režimu podáváme např. s rýží nebo s jinou přílohou.

Poznámka k receptu na Rybí nákyp:
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim Hodnoty (pro 1 porci): Energetická hodnota: 1431 kJ Bílkoviny: 38 g Sacharidy: 29 g Tuky: 7 g Autorem je Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® Brno (www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí nákyp, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Institut kompliment
  • Datum vložení: 21.12.2010
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
  • Suroviny: 1 větší filet libové ryby (např. pangasius a jiné, 150 – 200 g) 1 menší cuketa 200 g lilku 1 střední rajče ½ červené papriky 1-2 stroužky česneku podle chuti 1 lžička rostlinného oleje Citronová šťáva podle chuti Bylinky ((bazalka, oregano, estragon…), koření na ryby, provensálské koření apod. podle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí nákyp, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí nákyp - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí nákyp

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist