|
Recept na Rybí krémová polévka a la Frionor
Recept na Rybí krémová polévka a la Frionor je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Rybí krémová polévka a la Frionor budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 ks bílé tresky 1 ks menší mrkve kousek celeru 2 PL olivového oleje nebo máslo 200 ml sladké smetany 250-300 ml vody sůl pepř pažitka svítek: http://www.toprecepty.cz/recept/40064-kremova-bramborovo-houbova-polevka-a-svitek-s-libeckem nebo opečeme tenký plátek chleba v toustovači a rybky pak z něj vykrajujeme.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí krémová polévka a la Frionor
Recept na Rybí krémová polévka a la Frionor: Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme. Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme. Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 min. Potom tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka nebo kousky tresky ponecháme, přilijeme smetanu-množství podle toho, jak chceme mít polévku hustou a chvíli ještě povaříme. Nakonec vmícháme pažitku.
Poznámka k receptu na Rybí krémová polévka a la Frionor: Starší ročníky si možná budou ještě pamatovat norskou rybí prodejnu FRIONOR, která byla v Praze otevřena v šedesátých letech ve Vodičkově ulici a fungovala asi dvacet let. Prodávali tam, jak jinak, mořské ryby a speicality z nich, jako např. steaky z velryb, žraloků, rybí karbanátky a také výbornou mraženou rybí krémovou polévku, která tehdy myslím stála kolem osmi korun. Samozřejmě jako na všechny produkty ze západu, musela se vystát dlouhá fronta.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí krémová polévka a la Frionor, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator (Míla)
- Datum vložení: 16.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 ks bílé tresky 1 ks menší mrkve kousek celeru 2 PL olivového oleje nebo máslo 200 ml sladké smetany 250-300 ml vody sůl pepř pažitka svítek: http://www.toprecepty.cz/recept/40064-kremova-bramborovo-houbova-polevka-a-svitek-s-libeckem nebo opečeme tenký plátek chleba v toustovači a rybky pak z něj vykrajujeme
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí krémová polévka a la frionor,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí krémová polévka a la Frionor - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí krémová polévka a la Frionor
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|