|
Recept na Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem
Recept na Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g bílého rybího masa (treska, platýz, pangas..) 2 pórek 2 lžíce pomerančové šťávy 1 lžíce citrónové šťávy bílý pepř špetka zázvoru špetka tlučeného rozmarýnu sůl máslo 2 lžíce hladké mouky olivový olej 100 ml horkého vývaru 200 ml smetany ke šlehání mléko 3 lžíce nasekané pažitky 2 stroužky česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem
Recept na Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem: Rybí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, které prošleháme s olivovým olejem, zázvorem a rozmarýnem. Pórek nakrájíme na kolečka. Rozpálíme vyšší pánev a maso opečeme ze všech stran. Přidáme pórek a necháme ho zavadnout. Vše vyjmeme z pánve děrovanou sběračkou a udržujeme teplé. Ve zbylém výpeku rozpustíme dvě lžíce másla, zasypeme dvěma lžícemi mouky a umícháme žlutou jíšku. Naředíme ji horkým vývarem, přidáme smetanu a případně trochu mléka. Osolíme, prošleháme, snížíme teplotu, vložíme celé oloupané stroužky česneku a zvolna pováříme 20 minut. Podle potřeby doléváme malé množství mléka. Pár minut před koncem vyjmeme česnek, přidáme pažitku a dochutíme.
Poznámka k receptu na Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem: Děkuji za hodnocení, jsem ráda, že se recept líbí. Poslední dobou dost přemýšlím, co s rybou (připravuji je často) a tato variace se povedla...soudím podle reakcí u stolu..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 03.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 500 g bílého rybího masa (treska, platýz, pangas..) 2 pórek 2 lžíce pomerančové šťávy 1 lžíce citrónové šťávy bílý pepř špetka zázvoru špetka tlučeného rozmarýnu sůl máslo 2 lžíce hladké mouky olivový olej 100 ml horkého vývaru 200 ml smetany ke šlehání mléko 3 lžíce nasekané pažitky 2 stroužky česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|