|
Recept na Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Recept na Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rybí filety 2 ks (já měla pangase), sůl, čerstvé bylinky - petrželka 5 snítek, šalvěj 2 listy, citronová šťáva, zakysaná smetana jihočeská (hustá), sýr tvrdý 30% 100g, česnek 2 větší stroužky, rajčata cherry 4 ks, máslo rozpuštěné 1 lžíce. Nové brambory, čerstvý libeček, sůl, kmín drcený..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
Recept na Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec: Rybí filety očistíme a lehce osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvilku uležet. Zakysanou smetanu si lehce osolíme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajčátka, rouehřáté máslo a najemno pokrájené bylinky. Směs promícháme. Rybí filety si položíme do parní nádoby, navršíme na ně smetanovou směs, přiklopíme poklicí a dáme pařit. Brambory si očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme, lehce osušíme, osolíme je, okmínujeme a posypeme najemno pokrájeným libečkem. Dáme je do parní nádoby. Po pěti minutách paření ryby, přidáme brambory pod nádobu s rybou a paříme ještě asi 15 - 20 min. - dle typu brambor. Pokud nám zbyde zakysanková směs, tak si jí můžeme dát k obědu, jako studenou omáčku na brambory. Já jsem si udělala zakysanku s česnekem, rajčaty a solí. Nemám moc ráda tatarku a tahle studená omáčka je u nás hodně v oblibě. Pro Špagetku: šalvěj lze nahradit libečkem ;-).
Poznámka k receptu na Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec: Pod file si můžete dát do parní nádoby pečící papír - ustřihnete požadovanou velikost, uděláte do něj dírky (aby jím mohla proudit pára) a na něj položíte připravené filety. Tohle je další z variant na lehké a poměrně bezpracné a zdravé jídlo z "parníku".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 27.08.2011
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Rybí filety 2 ks (já měla pangase), sůl, čerstvé bylinky - petrželka 5 snítek, šalvěj 2 listy, citronová šťáva, zakysaná smetana jihočeská (hustá), sýr tvrdý 30% 100g, česnek 2 větší stroužky, rajčata cherry 4 ks, máslo rozpuštěné 1 lžíce. Nové brambory, čerstvý libeček, sůl, kmín drcený.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|