|
Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Ryba na bramborovém pyré s omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 filety z jakékoli ryby (možno použít i pangase) Citronová kůra z řádně omytého citronu Čerstvý/mražený kopr Sůl, pepř Olivový olej na pokapání ryby Na pyré: 1 kg brambor 120 g másla 120 ml smetany 1 lžíce celozrnné hořčice, sůl Na omáčku: 2 mrkve nakrájené na kostičky 2 cibule nakrájené na kostičky 4 stroučky česneku na plátky 300 ml. vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) 200 ml bílého vína Svazek tymiánu a rozmarýnu 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) Lžíce másla + 100ml smetany na zahuštění, příp. pepř na dochucení, sůl není třeba – vývar je slaný Čerstvá bazalka, petrželka, příp. jiné na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou: Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru+kopr+osolíme,opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do potravinářské fólie.Na obou koncích uvážeme provázkem (viz foto) těsně, aby zůstalo co nejméně vzduchu. Dáme odpočinout. Mezitím dáme vařit osolené brambory na pyré. Dále dáme vařit do vývaru mrkev, cibuli, česnek, víno, džus/rajčata, tymián, rozmarýn, příp. pepř a dusíme cca 40min. Potom zahustíme máslem a smetanou, necháme projít varem a odstavíme. Vše propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme. Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu a hořčici a našleháme pyré. Vše udržujeme teplé. Do hrnce dáme vařit vodu a vložíme zabalené filety, vaříme zvolna 10 minut, potom odstraníme folii. Vejce rozklepneme dle fota do potravin.folie, kterou jsme dali do misky a provázkem stáhneme tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu (vejce potom pěkně sedí ve vodě). Vaříme v hrnci na „hniličko“cca 5min. Po této době budou držet tvar a folie stáhneme. Toť vše – naservírujeme dle vlastní fantazie a dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou: Zdroj: časopis Apetit Původní recept je ze štiky, ale ta je pro mě nedostupná. Myslím, že lze použít jakoukoli rybu, její příprava je v tomto případě dietnější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ryba na bramborovém pyré s omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 19.10.2010
- Počet porcí: pro 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 filety z jakékoli ryby (možno použít i pangase) Citronová kůra z řádně omytého citronu Čerstvý/mražený kopr Sůl, pepř Olivový olej na pokapání ryby Na pyré: 1 kg brambor 120 g másla 120 ml smetany 1 lžíce celozrnné hořčice, sůl Na omáčku: 2 mrkve nakrájené na kostičky 2 cibule nakrájené na kostičky 4 stroučky česneku na plátky 300 ml. vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) 200 ml bílého vína Svazek tymiánu a rozmarýnu 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) Lžíce másla + 100ml smetany na zahuštění, příp. pepř na dochucení, sůl není třeba – vývar je slaný Čerstvá bazalka, petrželka, příp. jiné na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ryba na bramborovém pyré s omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|