RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou, recepty Ryba na bramborovém pyré s omáčkou, Ryba, na, bramborovém, pyré, omáčkou


Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Ryba na bramborovém pyré s omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 filety z jakékoli ryby (možno použít i pangase) Citronová kůra z řádně omytého citronu Čerstvý/mražený kopr Sůl, pepř Olivový olej na pokapání ryby Na pyré: 1 kg brambor 120 g másla 120 ml smetany 1 lžíce celozrnné hořčice, sůl Na omáčku: 2 mrkve nakrájené na kostičky 2 cibule nakrájené na kostičky 4 stroučky česneku na plátky 300 ml. vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) 200 ml bílého vína Svazek tymiánu a rozmarýnu 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) Lžíce másla + 100ml smetany na zahuštění, příp. pepř na dochucení, sůl není třeba – vývar je slaný Čerstvá bazalka, petrželka, příp. jiné na ozdobu.

Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

Recept na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou:
Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru+kopr+osolíme,opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do potravinářské fólie.Na obou koncích uvážeme provázkem (viz foto) těsně, aby zůstalo co nejméně vzduchu. Dáme odpočinout. Mezitím dáme vařit osolené brambory na pyré. Dále dáme vařit do vývaru mrkev, cibuli, česnek, víno, džus/rajčata, tymián, rozmarýn, příp. pepř a dusíme cca 40min. Potom zahustíme máslem a smetanou, necháme projít varem a odstavíme. Vše propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme. Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu a hořčici a našleháme pyré. Vše udržujeme teplé. Do hrnce dáme vařit vodu a vložíme zabalené filety, vaříme zvolna 10 minut, potom odstraníme folii. Vejce rozklepneme dle fota do potravin.folie, kterou jsme dali do misky a provázkem stáhneme tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu (vejce potom pěkně sedí ve vodě). Vaříme v hrnci na „hniličko“cca 5min. Po této době budou držet tvar a folie stáhneme. Toť vše – naservírujeme dle vlastní fantazie a dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou:
Zdroj: časopis Apetit Původní recept je ze štiky, ale ta je pro mě nedostupná. Myslím, že lze použít jakoukoli rybu, její příprava je v tomto případě dietnější.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ryba na bramborovém pyré s omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 19.10.2010
  • Počet porcí: pro 4 osoby
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 4 filety z jakékoli ryby (možno použít i pangase) Citronová kůra z řádně omytého citronu Čerstvý/mražený kopr Sůl, pepř Olivový olej na pokapání ryby Na pyré: 1 kg brambor 120 g másla 120 ml smetany 1 lžíce celozrnné hořčice, sůl Na omáčku: 2 mrkve nakrájené na kostičky 2 cibule nakrájené na kostičky 4 stroučky česneku na plátky 300 ml. vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) 200 ml bílého vína Svazek tymiánu a rozmarýnu 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) Lžíce másla + 100ml smetany na zahuštění, příp. pepř na dochucení, sůl není třeba – vývar je slaný Čerstvá bazalka, petrželka, příp. jiné na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ryba na bramborovém pyré s omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ryba na bramborovém pyré s omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist