|
Recept na Růžičková kapusta v chlebové omáčce
Recept na Růžičková kapusta v chlebové omáčce je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Růžičková kapusta v chlebové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g růžičkové kapusty 150 g gazdovské slaniny 1 silnější plátek celeru 2 větší mrkve 1 větší cibule 3 stroužky česneku 2 kostky zeleninového bujónu 1 velká patka staršího chleba(12cm velká) nebo 10 krajíčků 1 KL celého kmínu 1 PL mleté sladké papriky 1 PL sádla sůl, mletý pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Růžičková kapusta v chlebové omáčce
Recept na Růžičková kapusta v chlebové omáčce: Do 3/4l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón. Kapustičky, mrkev,celer, cibuli a česnek si očistíme, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme. Do vroucího vývaru dáme kapustičky s mrkví. V dalším hrnci necháme zezlátnout slaninu s cibulí, polovinu odebereme, dáme do vývaru k zelenině a pozvolna vaříme 20minut. Mezitím si nakrájíme chleba na větší kostky, které osmahneme s kmínem na zbývající části slaniny a cibule,přidáme celer, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme horkou vodou a necháme rozvařit. Poté ponorným mixerem rozmixujeme, přilijeme uvařenou zeleninu i s vývarem, přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a necháme ještě 2minuty provařit. Podáváme s bramborem a různě upravenou uzeninou, nebo s vařeným masem.
Poznámka k receptu na Růžičková kapusta v chlebové omáčce: Původně jsem měla v plánu vařit chlebovo- kapustovou polévku, ale nějak jsem to neodhadla s množstvím tekutiny a vznikla tady tato velice dobrá omáčka. Na polévku přišla řada také, když jsem zbytek omáčky druhý den trochu naředila vývarem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Růžičková kapusta v chlebové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 11.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 300 g růžičkové kapusty 150 g gazdovské slaniny 1 silnější plátek celeru 2 větší mrkve 1 větší cibule 3 stroužky česneku 2 kostky zeleninového bujónu 1 velká patka staršího chleba(12cm velká) nebo 10 krajíčků 1 KL celého kmínu 1 PL mleté sladké papriky 1 PL sádla sůl, mletý pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na růžičková kapusta v chlebové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Růžičková kapusta v chlebové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Růžičková kapusta v chlebové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|