|
Recept na Rustikálny ždímaný chléb
Recept na Rustikálny ždímaný chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Rustikálny ždímaný chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
230 ml voda 150 g biely jogurt 1 PL sádlo 1,5 KL soľ 350 g hladká pšeničná múka 150 g celozrnná ražná múka 1/2 KL cukor 20 g čerstvé droždie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rustikálny ždímaný chléb
Recept na Rustikálny ždímaný chléb: Do DP dáme postupne suroviny, ako sú uvedené a zapneme program cesto. Po vykysnutí cesto vyberieme, rukami roztiahneme na obdĺžnik o hrúbke cca 2 cm. Po dĺžke ho prekrojíme, každý kus stočíme - akoby ždímame, pozri foto. Preložíme na peč. papier, alebo fóliu, ja som cez sitko ešte trochu posypala múkou (pre vzhľad). Pod utierkou necháme ešte cca 25 - 30 minút kysnúť. Potom dáme do rúry piecť - asi 30 minút. Prvých 15 minút 200 stupňov, zvyšok pri 180 stupňoch.
Poznámka k receptu na Rustikálny ždímaný chléb: Cesto sa dá pripraviť aj bez DP, vtedy si z cukru, droždia a trochu vody pripravíme kvások, po vzkypení všetky suroviny spracujeme. Necháme v teple kysnutím zdvojnásobiť objem cesta, vyklopíme z misy a spracujeme ako hore.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rustikálny ždímaný chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 12.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 230 ml voda 150 g biely jogurt 1 PL sádlo 1,5 KL soľ 350 g hladká pšeničná múka 150 g celozrnná ražná múka 1/2 KL cukor 20 g čerstvé droždie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rustikálny ždímaný chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rustikálny ždímaný chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rustikálny ždímaný chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|