|
Recept na Rustikální bagety od Čistinky
Recept na Rustikální bagety od Čistinky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Rustikální bagety od Čistinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 ml vody 550 g hladké mouky 1 PL olivového oleje 1 PL sušeného droždí 1 KL soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rustikální bagety od Čistinky
Recept na Rustikální bagety od Čistinky: Předem si dovolím upozornit, že příprava je docela náročná na čas, ale výsledek Vám to zaručeně vynahradí!! Jdeme na to: Večer před pečením do pekárny nalijeme odměřenou vodu a vsypeme odvážené množství mouky. Necháme na program "kynuté těsto" propracovat, ale po uplynutí části programu s hnětením pekárnu vypneme a nenecháváme kynout!! Těsto vyklopíme do misky, lepí se a táhne, ale stěrkou to docela dobře jde. I s miskou v sáčku necháme cca hodinku v lednici odpočinout. Pak rukou trochu propracujeme, jakoby natahujeme, asi 3x různě přeložíme přes sebe, to všechno v misce, POZOR, těsto silně připomíná žvýkačku!! :-) Zalijeme lžící olivového oleje a lehce znova zapracujeme. Šoupneme zase do sáčku a dáme těstu dobru noc. Druhý den ráno: Uležené těsto vyklopíme do nádoby od pekárny, přisypeme sůl a sušené droždí. Zapneme program "kynuté těsto" a zase necháme projet jen hnětací část programu. Pak můžeme vyklopit do misky a přikryté nechat kynout v pokojové teplotě cca 1,5 hodiny, nebo jako já jsem nechala kynout v pekárně, ale bez zaplého jakéhokoliv programu. Po vykynutí na asi 2násobný objem těsto vyklopíme na dost výrazně:-) pomoučenou desku, lepí se, je řídké, ale to je OK. Pomoučíme i po povrchu, rozdělíme na tři zhruba stejné díly. Trošku poválíme, je opravdu řídké, takže tvarovat se nechce nechat. Uložíme do papírových záložek na připraveném plechu (viz foto), necháme v teple asi hodinu kynout. Pak uložíme do trouby rozehřáté na 230°C s kastrolkem s vodou na dně a pečeme cca 25 - 30 min, dokud nemají bagetky zlatou barvu. A pak se jen nestačíme divit, jak jsme šikovní :-)).
Poznámka k receptu na Rustikální bagety od Čistinky: Recept jsem objevila na webu " Čistinkina vareška" , trošičku upravila časový rozvrh přípravy. Od autorky receptu mám svolení umístit ho na TopRecepty.http://www.tana-catering.blogspot.cz/2013/05/rusti...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rustikální bagety od Čistinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 29.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 400 ml vody 550 g hladké mouky 1 PL olivového oleje 1 PL sušeného droždí 1 KL soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rustikální bagety od Čistinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rustikální bagety od Čistinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rustikální bagety od Čistinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|