|
Recept na Rusnacke pirohy
Recept na Rusnacke pirohy je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Rusnacke pirohy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 500g hrubej alebo polohrubej muky asi 400ml vody 1PL oleja sol pol tvarohu (125g) 4-5 uvarenych zemiakov sol cibula sadlo alebo olej kysla smotana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rusnacke pirohy
Recept na Rusnacke pirohy: Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto, to sa da zahustit mukou ak by bolo treba. Zemiaky popucime vidlickou a zmiesame s tvarohom a solou na homogennu zmes. Cesto rozdelime na dve casti. a rozvalkame na hrubku asi 2-3mm, vykrajujeme formickou kolieska, koliesko vlozime do formicky , naplnime lyzickou plnky, zavrieme a zatlacime (pozor, poriadne pritlacit hlavne kraje pri zhybe (spice). Takto urobime pirohy z celeho cesta, mozeme plnit aj inou plnkou, fantazii sa medze nekladu. Mne sa minula plnka a tak som posledynch par kusov naplnila ceresnovym dzemom. Tie budu mat samozrejme inu posypku. Pirohy varime asi 20min v osolenej vode. Medzitym si nakrajame cibulu a tame ju oprazit na mast alebo olej. Normalne by tam mala byt aj slanina, ale toto je postny variant ;o). Vyberieme na tanier, polejeme kyslou smotanou a oprazenou cibulou Ked nemame formicky na pirohy, cesto nakrajame na stvorce asi 7x7cm, naplnime a skladame po uhlopriecke a strany poriadne zlepime.
Poznámka k receptu na Rusnacke pirohy: PS: ta cibula mi nezhorela, pouzivam prevazne cervenu cibulu ;o)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rusnacke pirohy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ercicka (Erika)
- Datum vložení: 05.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: asi 500g hrubej alebo polohrubej muky asi 400ml vody 1PL oleja sol pol tvarohu (125g) 4-5 uvarenych zemiakov sol cibula sadlo alebo olej kysla smotana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rusnacke pirohy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rusnacke pirohy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rusnacke pirohy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|