RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ruský krém

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ruský krém, recepty Ruský krém, Ruský, krém


Recept na Ruský krém

Recept na Ruský krém je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně. K přípravě Ruský krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce 120 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru 150 g hladké mouky Vaječný krém: 750 g mléka 160 g cukru 20 g vanilkového cukru 30 g pudinku 3 vejce 10 g želatiny 500 g meruňkového kompotu 5 g oleje Ozdoba: 300g smetany na šlehání 33% 20 g cukru moučky 500 g meruňkového kompotu.

Ruský krém
Zvětšit obrázek

Recept na Ruský krém

Recept na Ruský krém:
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Sníh lehce promícháme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravýme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Upečený korpus zbavíme papíru, necháme vychladit a nakrájíme na menší kostky. Dvě třetiny mléka (500g) přivedem k varu s dvěma třetinami dávky krupicového cukru, přilijeme pudink rozmíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme. Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s pudinkem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazilo). Do horkého krému pečlivě zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vychladnout. Dobře okapané kompotové meruňky nakrájíme na kostky a lehce je promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových šálků a zalijeme krémem (studeným). Naplněné šálky vložíme do nádoby s vodou (3/4 výše krému) a vaříme zvolna nejméně hodinu. Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou šlehačkou s cukrem a meruňkami.

Poznámka k receptu na Ruský krém:
Asi moooc dobrý ale zároveň se mě to zdá hodně pracný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ruský krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dasenka (Dagmar Pálková)
  • Datum vložení: 31.08.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
  • Suroviny: Korpus: 3 vejce 120 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru 150 g hladké mouky Vaječný krém: 750 g mléka 160 g cukru 20 g vanilkového cukru 30 g pudinku 3 vejce 10 g želatiny 500 g meruňkového kompotu 5 g oleje Ozdoba: 300g smetany na šlehání 33% 20 g cukru moučky 500 g meruňkového kompotu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ruský krém, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ruský krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ruský krém

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist