|
Recept na Ruský krém
Recept na Ruský krém je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Ruský krém budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce 120 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru 150 g hladké mouky Vaječný krém: 750 g mléka 160 g cukru 20 g vanilkového cukru 30 g pudinku 3 vejce 10 g želatiny 500 g meruňkového kompotu 5 g oleje Ozdoba: 300g smetany na šlehání 33% 20 g cukru moučky 500 g meruňkového kompotu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ruský krém
Recept na Ruský krém: Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Sníh lehce promícháme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravýme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Upečený korpus zbavíme papíru, necháme vychladit a nakrájíme na menší kostky. Dvě třetiny mléka (500g) přivedem k varu s dvěma třetinami dávky krupicového cukru, přilijeme pudink rozmíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme. Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s pudinkem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazilo). Do horkého krému pečlivě zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vychladnout. Dobře okapané kompotové meruňky nakrájíme na kostky a lehce je promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových šálků a zalijeme krémem (studeným). Naplněné šálky vložíme do nádoby s vodou (3/4 výše krému) a vaříme zvolna nejméně hodinu. Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou šlehačkou s cukrem a meruňkami.
Poznámka k receptu na Ruský krém: Asi moooc dobrý ale zároveň se mě to zdá hodně pracný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ruský krém, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dasenka (Dagmar Pálková)
- Datum vložení: 31.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: Korpus: 3 vejce 120 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru 150 g hladké mouky Vaječný krém: 750 g mléka 160 g cukru 20 g vanilkového cukru 30 g pudinku 3 vejce 10 g želatiny 500 g meruňkového kompotu 5 g oleje Ozdoba: 300g smetany na šlehání 33% 20 g cukru moučky 500 g meruňkového kompotu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ruský krém,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ruský krém - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ruský krém
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|