|
Recept na Rožnovsko - Homolská brambůrka
Recept na Rožnovsko - Homolská brambůrka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Rožnovsko - Homolská brambůrka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rozdíl je v surovinách. U Rožnovské se dělá jíška na sádle a dává se majoránka + libeček a u Homolské ne. U Homolské se dělá jíška na másle a dává se nové koření a u Rožnovské ne. 1)Houby (čerstvé jakékoliv - i směska) Můžeme použít sušené, předem namočené. 2)Kořenová zelenina (petržel, celer, mrkev, cibule, česnek) + brambor, hladká mouka 3) R i H.- sůl, pepř, masox, hladká mouka 4) Rožnov - sádlo, majoránka, libeček 5) Homole - máslo, nové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rožnovsko - Homolská brambůrka
Recept na Rožnovsko - Homolská brambůrka: Do mírně osolené vody dáme vařit nakrájené houby (sušené - předem namočené vlijeme i s vodou ve které se máčely). Po chvilce přidáme všechnu kořenovou zeleninu včetně brambor a česneku. U R. i libeček. Přidáme Masox a opepříme. U H. dáme pár kuliček nového koření (pozor na čerstvě drcené - je výraznější). Zajíškujeme u H. jíškou na másle, u R. jíškou na sádle. U R., nakonec vemneme majoránku. Dochutíme (Harmonií chuti, Podravkou) a podáváme.
Poznámka k receptu na Rožnovsko - Homolská brambůrka: Chuť je u obou polévek rozličná, ale obě chutnají skvěle. Homolský recept je od Lukáše Maňáka z Homol a tak se vaří u nich. Zkuste obě a nebudete litovat. Já nelitoval.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rožnovsko - Homolská brambůrka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dle surovin
- Datum vložení: 16.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Rozdíl je v surovinách. U Rožnovské se dělá jíška na sádle a dává se majoránka + libeček a u Homolské ne. U Homolské se dělá jíška na másle a dává se nové koření a u Rožnovské ne. 1)Houby (čerstvé jakékoliv - i směska) Můžeme použít sušené, předem namočené. 2)Kořenová zelenina (petržel, celer, mrkev, cibule, česnek) + brambor, hladká mouka 3) R i H.- sůl, pepř, masox, hladká mouka 4) Rožnov - sádlo, majoránka, libeček 5) Homole - máslo, nové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rožnovsko - homolská brambůrka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rožnovsko - Homolská brambůrka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rožnovsko - Homolská brambůrka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|