|
Recept na Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem
Recept na Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hermelín 4 větší brambory 1 větší cibule 2 vejce 1 1/2 - 2dcl mléka hrubší plátek másla (cca 40g) 1 velký stroužek česneku 2-3 snítky čerstvého rozmarýnu sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem
Recept na Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem: Oškrábané brambory jsem si prvně na zeleninovém kráječi nastrouhala na tenké plátky (měly zhruba 2mm). Cibuli překrojila na půl a také jsem ji nakrájela na tenké plátky. Listy rozmarýnu jsem otrhala ze stonku a nakrájela je na drobno. V kastrůlku jsem si rozpustila máslo a přidala do něj rozmarýn a prolisovaný česnek a chvíli za stálého míchání nechala na mírném plameni nasáknout vůni. Brambory jsem skládala do pekáčku, sem tam proložila vrstvou cibule a lehce zakápla máslem (není nutné to pořád opakovat - brambory, cibule, máslo, brambor je víc, proto může být i více bramborových vrstev). Úplně horní vrstva by měla být jen bramborová a mělo by zůstat trochu ochuceného másla. 2 vejce jsem si rozšlehala s mlékem, osolila a opepřila. Více soli nevadí, protože to musí prosolit i brambory. Do každé misky jsem vlila asi 1/4 vaječné směsi. Přikryla jsem brambory alobalem a pekla 15 minut při 200°C. Poté jsem misky vytáhla, dolila do nich zbytky vaječné směsi, a nechala je v troubě dalších 15 minut. Hermelín jsem překrojila na půl. Vrch zapečených brambor jsem pokapala zbytky másla a položila jsem na ně po půlce hermelínu a dala jim posledních 5 minut v troubě. Měkký vnitřek hermelínu se krásně roztekl po povrchu a bramborám zůstal slušivý klobouček. Máslo zapříčinilo to, že se brambory nepřichytily ke krajům zapékacích misek.
Poznámka k receptu na Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/rozmaryn... Měkký vnitřek hermelínu se krásně roztekl po povrchu a bramborám zůstal slušivý klobouček. Máslo zapříčinilo to, že se brambory nepřichytily ke krajům zapékacích misek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 09.03.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 hermelín 4 větší brambory 1 větší cibule 2 vejce 1 1/2 - 2dcl mléka hrubší plátek másla (cca 40g) 1 velký stroužek česneku 2-3 snítky čerstvého rozmarýnu sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozmarýnové gratinované brambory s hermelínovým kloboučkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|