|
Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní )
Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní ) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Rozmarná panenka ( návštěvní ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g vepřové panenky dámská hrstička sušených brusinek 3 až 4 plátky pršutu panák ( velký ) višňovice miska kompotovaných meruněk špetka mleté skořice lžička cukru miska hříbků olivový olej sůl, čerstvě drcený pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní )
Recept na Rozmarná panenka ( návštěvní ): Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici ( nebo jiném alkoholu ) macerovanými brusinkami. Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uazavíratelné nádobě dáme odpočinout na den ( klidně 2 ) do ledničky. V den D maso osolíme, obalíme pršutem a úhledně svážeme ( zadrezírujeme ) potravinovým motouzem. Do pánve kápneme oliváč a maso zprudka ze všech stran opečeme. Zabalíme do alobalu a dáme dojít na cca 15 min. do trouby při 150 st. Hříbky překrájíme podle velikosti na půl nebo čtvrtky a na olivovém oleji restujeme v pánvi cca 10 min. Nesolíme, dáme jen špetku drceného kmínu. Osolíme až jsou al dente. Do malého kastrůlku dáme trochu meruňkového kompotu, přidáme cukr dle chuti, skořici, můžeme i trochu té višňovice, pokud jste ji už neztrestali :-)))a necháme krátce provařit. Tak, máme hříbky, meruňkovou omáčku, ještě masko. Vytáhneme alobal z trouby, panenku z alobalu a na dřevěném prkýnku ji necháme chvilku vydechnout. My odpočívat nebudeme. My si na výpeku po hříbcích opečeme bagetku. Tak, teď panenku úhledně překrájíme a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na Rozmarná panenka ( návštěvní ): Tuto dobrotu jsem včera měla tu čest ochutnat na návštěvě, a protože jsem se na přípravě částečně podílela, vyfotila, a stejný recept zde nenašla, dovoluji si proto recept vložit. Ač se kombinace může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozmarná panenka ( návštěvní ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 03.12.2013
- Počet porcí: 1 max. 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 200 g vepřové panenky dámská hrstička sušených brusinek 3 až 4 plátky pršutu panák ( velký ) višňovice miska kompotovaných meruněk špetka mleté skořice lžička cukru miska hříbků olivový olej sůl, čerstvě drcený pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozmarná panenka ( návštěvní ),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozmarná panenka ( návštěvní ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozmarná panenka ( návštěvní )
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|